De Hypotheker Harderwijk

De Hypotheker Harderwijk

Bij De Hypotheker Harderwijk gaan we voor de beste service en persoonlijk hypotheekadvies

Specialisten bij De Hypotheker

Steeds vaker hoor je dat je je hypotheek zelf wel kan regelen. Erik Teunisse, hypotheekadviseur en eigenaar van De Hypotheker Harderwijk, is het daar maar gedeeltelijk mee eens. 

Besparen door je huis duurzaam te maken

Uit onderzoek blijkt dat ruim 60% van de huizenbezitters het belangrijk vindt om hun eigen woning te verduurzamen. Ongeveer tweederde van de ondervraagden let op duurzaamheid bij de aankoop van een woning. Veel mensen weten echter nog niet hoe ze verduurzaming kunnen financieren. Wij vertellen er graag meer over.

Private lease auto en een hypotheek afsluiten

Een auto kopen op basis van een private lease constructie wordt steeds populairder. Inmiddels bieden vrijwel alle automaatschappijen de mogelijkheid aan. Wat veel mensen zich niet realiseren is dat een private leasecontract invloed heeft op wat je maximaal kunt lenen.

Duurzamer huis: graag! Maar hoe financier ik dat?

Betere isolatie van spouwmuren, vloer en dak, dubbele beglazing, zonnepanelen, een HR-ketel, warmtepomp en/of zonneboiler… Steeds meer huiseigenaren treffen dit soort duurzame voorzieningen, of zijn dit binnenkort van plan. 

Geld besparen of meer aflossen? Doe de oversluitcheck!

Je hypotheek oversluiten betekent dat je jouw huidige hypotheek aflost en een nieuwe hypotheek afsluit, bij je huidige bank of een andere geldverstrekker. Nu de rentes historisch laag zijn, is dit voor jou wellicht hét moment om je hypotheek over te sluiten en je maandlasten te verlagen.

NHG kostengrens omhoog in 2019

Als je een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie wilt afsluiten, mag je maar een maximaal bedrag lenen. Dit noemen we de kostengrens, die momenteel € 265.000 bedraagt. Vanaf 1 januari 2019 gaat de kostengrens voor de NHG waarschijnlijk naar € 290.000.

Starters met studieschuld

Volgens een inventarisatie van Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) zijn starters met een studieschuld kansloos op de huizenmarkt. Dat starters het moeilijk hebben op de woningmarkt, is al enige tijd bekend. Het probleem ligt echter dieper dan de studieschuld. Hoe zit dat precies?

In deze tijd een huis kopen? Mission possible!

Zodra het bord in de tuin staat, is het huis al ongeveer verkocht. Dat beeld hebben veel mensen van de woningmarkt van vandaag. Huizenzoekers stromen massaal af op woningen die te koop staan. Vooral in grote steden bieden ze vaak zelfs boven de vraagprijs. Je zal maar op huizenjacht zijn. Kansloze missie. Of toch niet?

Nieuwbouw kopen?

Nieuwbouw kopen? Veel mensen zouden het liefst in een nieuwbouwhuis wonen. Niet zo gek natuurlijk! Alles nieuw, de modernste materialen, goede isolatie, een badkamer en keuken geheel naar wens… Wat wil je nog meer?

In 5 stappen naar een duurzame woning

Of er vanaf 2021 echt alleen nog cv-ketels worden vervangen voor duurzame hybride systemen, moeten we nog even afwachten. Maar het is wel zeker dat duurzaamheid de toekomst heeft. Daarom zet de Hypotheker Harderwijk op een rij hoe je in stappen op weg kan naar je eigen duurzame woning.

Lagere energierekening, hogere hypotheek

Ben je van plan om een (eerste of volgend) huis te kopen? Dan loont het de moeite om energiebesparende voorzieningen in je plannen mee te nemen! Want voor de financiering daarvan mag je bij verschillende banken een extra bedrag lenen bovenop je hypotheek. 

Een huis om Kerst te vieren

Ik moet denken aan die vrouw die ineens volschoot tijdens het hypotheekgesprek. Dikke tranen in haar ogen. Haar oude huis stond te koop, omdat zij en haar man uit elkaar gingen. 

Veranderen mijn maandlasten door Rutte III?

Hypotheekrenteaftrek, eigenwoningforfait, inkomstenbelasting… Sinds de presentatie van het nieuwe regeerakkoord krijgen we op onze vestiging veel vragen van huizenbezitters over de gevolgen van het regeerakkoord.

Bieden boven de vraagprijs?

Daar staat het, het huis dat de komende jaren jouw thuis moet worden. Dáár wil je wonen! En helemaal mooi: de vraagprijs past in je budget.