Duurzamer huis: graag! Maar hoe financier ik dat?

Betere isolatie van spouwmuren, vloer en dak, dubbele beglazing, zonnepanelen, een HR-ketel, warmtepomp en/of zonneboiler… Steeds meer huiseigenaren treffen dit soort duurzame voorzieningen, of zijn dit binnenkort van plan. 

Toch gaan ook veel mensen (die dat misschien wel zouden willen) er nog niet toe over om hun woning te verduurzamen, omdat ze niet over de juiste informatie beschikken of niet weten welke financieringsmogelijkheden er zijn. Zonde dat dit vaak een struikelblok vormt!

Ruim 60% van de woningeigenaren vindt verduurzaming belangrijk, blijkt uit onderzoek van De Hypotheker onder ruim 1.000 huiseigenaren. Meer dan de helft van de Nederlandse huizenbezitters ziet woningverduurzaming als een taak voor zichzelf. Maar ook bijna de helft van de huiseigenaren noemt het ontbreken van financiële middelen als obstakel om verduurzaming te realiseren. Terwijl er vaak wel mogelijkheden zijn.

Bij verschillende banken mag je bovenop je hypotheek een extra bedrag lenen voor de financiering van energiebesparende maatregelen. Die extra leenruimte is mogelijk als je een volgend huis koopt. Je kan 6 procent extra lenen (dus in totaal 106 procent van de waarde van de woning)  om je nieuwe woning te verduurzamen. Je moet wel kunnen aantonen dat je huis meer waard wordt door de energiebesparende maatregelen die je gaat treffen. Ook als je wilt besparen op energiekosten zijn er veel financieringsmogelijkheden. Zoals de Energiebespaarlening van het Nationaal Energiebespaarfonds en de Duurzaamheidslening die verschillende gemeenten aanbieden. Daarmee kun je jouw huis verduurzamen, wat resulteert in minder CO2-uitstoot én lagere maandelijkse energielasten: mooi toch? 

Wij willen graag dat jij als woningbezitter weet waar je aan toe bent. Daarom vinden we samenwerking tussen overheden, geldverstrekkers en adviseurs heel belangrijk. Alle partijen moeten tenslotte hun verantwoordelijkheid nemen om de klimaatdoelstellingen uit het klimaatakkoord van eind vorig jaar te kunnen realiseren. 

Wil je meer weten over financieringsmogelijkheden om je huis te verduurzamen? Maak een afspraak en kom langs. Dan kijken we samen naar jouw plannen voor de toekomst. Die is misschien wel dichterbij dan je denkt!

Meer weten? Of een afspraak maken? Bel 0341-422724 tijdens kantooruren of klik hier.

De Hypotheker Harderwijk

Adresgegevens

Luttekepoortstraat 136
3841 AX Harderwijk

Telefoon

T. 0341-422724

Openingstijden

Ma 9.00 - 21.00 uur
Di 9.00 - 21.00 uur
Wo 9.00 - 21.00 uur
Do 9.00 - 21.00 uur
Vr 9.00 - 17.30 uur
Za Gesloten
Zo Gesloten
Meer info