Zonnige tijden – óók voor je maandlasten

Wat een zomer! Al een paar maanden beleven we zonnige tijden in Nederland. En als we de vooruitzichten mogen geloven, houdt het zomerse weer nog wel even aan. 

Of je nu thuisblijft of op vakantie gaat: het is een mooie periode om de batterij op te laden. En plannen te maken voor de komende tijd. Over je huis, bijvoorbeeld.

Woon je nog naar je zin, of ben je toe aan wat meer of juist minder ruimte? Is verbouwen een optie, of zet je de stap naar een volgende woning? En over zon gesproken: na de vakantie toch maar eens serieus werk maken van die zonnepanelen die je al een tijdje overweegt?

De zon kan ervoor zorgen dat je maandlasten lager worden

Zonnepanelenbezitters bespaarden dit jaar gemiddeld € 281 op hun energierekening: € 32 meer dan normaal rond deze tijd van het jaar. Door het hoge aantal zonuren in februari, mei en juni lag de opbrengst van zonnepanelen in de eerste helft van 2018 dertien procent hoger dan gemiddeld. 

In totaal hebben nu al een miljoen Nederlandse huizen zonnepanelen op het dak. Tien zonnepanelen kosten ongeveer € 4.400. Dat heb je binnen tien jaar terugverdiend, terwijl de panelen zo’n 25 jaar meegaan. En de btw op zonnepanelen kun je terugvragen bij de Belastingdienst.

Bij verschillende aanbieders mag je op basis van je inkomen en de woningwaarde een extra bedrag lenen voor de financiering van energiebesparende voorzieningen.

Die extra leenruimte is mogelijk als je een volgend huis koopt en deze energiezuiniger maakt, een duurzame nieuwbouwwoning koopt of als je je huidige woning gaat verduurzamen. Daarmee wordt de aanschaf van zonnepanelen, maar ook een HR-ketel, dubbele beglazing, een warmtepomp en/of zonneboiler en spouwmuur-, vloer- en dakisolatie een stuk aantrekkelijker! Je moet wel kunnen aantonen (met een taxatie) dat je huis meer waard wordt doordat je één of meer energiebesparende maatregelen treft. En je mag het extra geld natuurlijk niet aan iets anders besteden. 

Benieuwd hoeveel jij extra mag lenen voor zonnepanelen of andere energiebesparende voorzieningen?

We rekenen het graag samen met je uit. Dan zie je meteen hoeveel hoger je hypotheek zou kunnen worden. En hoeveel lager je maandlasten/energierekening. Maak een afspraak en kom langs. Fijne zomer! 

Meer weten? Of een afspraak maken? Bel 0341-422724 tijdens kantooruren of klik hier

 

De Hypotheker Harderwijk

Adresgegevens

Luttekepoortstraat 136
3841 AX Harderwijk

Telefoon

T. 0341-422724

Openingstijden

Ma 9.00 - 21.00 uur
Di 9.00 - 21.00 uur
Wo 9.00 - 21.00 uur
Do 9.00 - 21.00 uur
Vr 9.00 - 17.30 uur
Za Gesloten
Zo Gesloten
Meer info