Verbouwplannen? Er zijn veel financieringsmogelijkheden!

Je woont prima naar je zin. Aan verhuizen denk je voorlopig niet. Toch zou een beetje meer ruimte wel lekker zijn. 

De badkamer en keuken moeten eigenlijk nodig worden opgeknapt. En dan ook maar meteen die zonnepanelen plaatsen die al zo lang op het verlanglijstje staan. Maar ja, zo’n verbouwing kost veel geld. Weleens gedacht aan een hypotheekverhoging of een tweede hypotheek?

Een (grote) verbouwing kun je met een extra hypotheek financieren.
Bij het afsluiten van je eerste hypotheek kan je, heel toekomstgericht, een hoger bedrag laten inschrijven dan wat je op dat moment nodig hebt. Dan kun je die lening zonder notariskosten verhogen op het moment dat je een verbouwing wil financieren. Je kan ook een tweede hypotheek afsluiten naast je huidige hypotheek: een extra hypotheek op hetzelfde onderpand, maar dan volgens de nieuwe hypotheekregels. Laat je goed informeren wat in jouw situatie en met jouw plannen het beste zou zijn.
 
Nationale Hypotheek Garantie kan ook van toepassing zijn op een verbouwingsfinanciering.
Bij herstel van achterstallig onderhoud, verbetering en/of uitbreiding van je huis kun je recht hebben op NHG: een garantie op hypotheken die ervoor zorgt dat je veilig leent. Voor sommige renovatie- en herstelwerkzaamheden in en aan je huis (ouder dan twee jaar) geldt een BTW-tarief van 6%, over andere werkzaamheden betaal je 21% BTW. Iets om rekening mee te houden bij het kiezen van je financiering. En misschien is een Verbouw Eigen Woning-verzekering handig; daarmee ben je verzekerd tegen diefstal van bouwmaterialen en tegen schade (ook als je die zelf veroorzaakt).
 
Je hebt niet altijd een tweede of extra hypotheek nodig om je verbouwing te realiseren.
Als het om een kleinere aanpassing aan je huis gaat, kun je natuurlijk spaargeld inzetten. Dat is zeker het overwegen waard als je meer dan € 30.000 hebt gespaard, want dan betaal je een vermogensrendementsheffing over je spaargeld. In dat geval kan het voordeliger zijn om (een deel van) je spaargeld te besteden aan een verbouwing. Ook een doorlopend krediet of persoonlijke lening kan een gunstige oplossing zijn om zonder tweede of hogere hypotheek je huis te renoveren.
 
Benieuwd naar de mogelijkheden?
Maak een afspraak en kom langs! We gaan graag met je om tafel om het hele verbouwtraject onder de loep te nemen en te berekenen hoe je dat het beste kan financieren. Vaak is er veel meer mogelijk dan je denkt. Worden die extra vierkante meters of die nieuwe badkamer of keuken ineens reële mogelijkheden. En geniet jij straks nóg meer van je huis.
 
Meer weten? Of een afspraak maken? Bel 0341-422724 tijdens kantooruren of klik op een van de buttons hieronder.

De Hypotheker Harderwijk
 

De Hypotheker Harderwijk

Adresgegevens

Luttekepoortstraat 136
3841 AX Harderwijk

Telefoon

T. 0341-422724

Openingstijden

Ma 9.00 - 21.00 uur
Di 9.00 - 21.00 uur
Wo 9.00 - 21.00 uur
Do 9.00 - 21.00 uur
Vr 9.00 - 17.30 uur
Za Gesloten
Zo Gesloten
Meer info