Op vakantie? 10 tips om je woning veilig achter te laten

Lekker, de vakantie staat weer voor de deur. Met deze 10 tips laat je je woning veilig en energiezuinig achter. Zo kun jij met een gerust hart van je vakantie genieten.

10 Tips:

1. Thermostaat laag
Zet de thermostaat laag voor je vertrekt, op een graad op 15. Het kost onnodig energie om een leeg huis te verwarmen.

2. Stop sluipverbruik
Haal stekkerdozen en losse stekkers uit stopcontact. Apparaten als de tv, printer en router zijn sluipverbruikers. Je kunt er ook voor kiezen om de koelkast en vriezer leeg te halen en uit te zetten, als je voor langere tijd op vakantie gaat.  

3. Post legen
Vraag de buren om de brievenbus eens in de zoveel dagen te legen. Een volle brievenbus in de voortuin of een hoop post achter de voordeur is een goede aanwijzing voor inbrekers dat zij ongestoord hun gang kunnen gaan.

4. Gordijnen 
En als je buurman toch bezig is, kan hij misschien ook ’s ochtends de gordijnen openen en ze ’s avonds sluiten. Zorg er in ieder geval voor dat je gordijnen niet de hele vakantie gesloten zijn, dat valt inbrekers zeker op.

5. Waardevolle spullen
Misschien een inkoppertje, maar berg waardevolle spullen op. Wanneer mogelijk in een kluis en anders op een niet snel vindbare plek. Dus niet in je nachtkastje, een plek waar inbrekers snel zullen zoeken.

6. Tijdklok
Stel een tijdklok in op een aantal (spaar)lampen in verschillende kamers, zodat je woning ’s avonds niet aardedonker is.

7. Buitenverlichting
Inbrekers houden niet van buitenverlichting. Zorg dat donkere plaatsen rondom de woning voorzien zijn van een buitenlamp met bewegingssensor of schemerschakelaar. Gebruik hiervoor een spaar- of ledlamp om energie te besparen.

8. Check alle ramen en deuren
Zijn alle ramen en deuren goed afgesloten? Dus ook het wc-raampje, de balkondeuren, de schuur en de garage. Zorg voor goede, gecertificeerde sloten, anti-inbraak strips, enzovoort.

9. Caravan of volgepakte wagen
Laat je caravan of bepakte auto niet dagen voor je vertrekt op je oprit of voor de woning staan. Zo valt het wel heel erg op dat je op vakantie gaat.

10. Social media
Als je Facebook-, Twitter of Instagramprofiel op openbaar staat, kondig dan niet aan dat je op vakantie gaat en plaats tijdens je verblijf niet te veel vakantiekiekjes. Ook inbrekers begeven zich op social media.

Een fijne vakantie gewenst! Wist je dat De Hypotheker ook doorlopende reisverzekeringen aanbiedt? Klik voor meer informatie. 

Vestiging Harderwijk
Vestiging Dronten
Vestiging Zeewolde

 

De Hypotheker Harderwijk

Adresgegevens

Luttekepoortstraat 136
3841 AX Harderwijk

Telefoon

T. 0341-422724

Openingstijden

Ma 9.00 - 21.00 uur
Di 9.00 - 21.00 uur
Wo 9.00 - 21.00 uur
Do 9.00 - 21.00 uur
Vr 9.00 - 17.30 uur
Za Gesloten
Zo Gesloten
Meer info