Pensioen in zicht? Koop een nieuw huis!

Als je je pensioen nadert of er al van geniet, woon je waarschijnlijk al jaren in je huidige huis. 

Misschien groeiden je kinderen er op, je kent de buren en je hebt er je hobby’s. Toch kan het verstandig zijn juist nú een nieuw huis te kopen. Waarom?

De afgelopen jaren viel het niet mee om op latere leeftijd een nieuw huis te kopen.
Als je binnen tien jaar met pensioen ging of al pensioen had, kwam je in veel gevallen niet in aanmerking voor een nieuwe hypotheek. Zelfs als je ‘m prima zou kunnen betalen, ook over tien jaar of langer. 

Maar de regels zijn veranderd.
Er wordt nog steeds rekening gehouden met je (naderende) pensioen, maar hypotheekverstrekkers mogen het maximale hypotheekbedrag voortaan toetsen op basis van de werkelijke lasten die je naar verwachting krijgt, in plaats van de maximaal berekende lasten.
Dat is prettig, want de maximale hypotheek valt een stuk hoger uit. En dan kun je mogelijk ineens wél kopen! Deze aanpassing geldt als je NHG-garantie op je hypotheek hebt en je nieuwe huis maximaal € 265.000 waard is.

Je hebt andere woonwensen dan toen je je huidige huis kocht.
Mensen veranderen nou eenmaal in de loop van de tijd. Gelukkig maar eigenlijk (had je dertig jaar geleden kunnen voorspellen hoe je leven er nu uit zou zien?). Een nieuw huis dat beter bij je huidige levensstijl past, dat zou best fijn zijn. Is het dan nu de tijd om op zoek te gaan?

Ja, beslist!
Verwacht wordt dat in 2019 de rente weer stijgt, waardoor een nieuw huis duurder wordt. Vandaar dat veel leeftijdgenoten nu om zich heen kijken naar het huis dat bij hun huidige leven past. Dit is het moment!

Wil je weten hoe je dat moment optimaal kunt benutten? Bel even voor een afspraak, kijk op www.hypotheker.nl of kom langs. We helpen je graag om gedegen uit te zoeken of een nieuw huis past bij jouw (in zicht komende) pensioen.
 
Meer weten? Of een afspraak maken? Bel 0341-422724 tijdens kantooruren of klik op de Hypotheker Harderwijk

De Hypotheker Harderwijk

De Hypotheker Harderwijk

Adresgegevens

Luttekepoortstraat 136
3841 AX Harderwijk

Telefoon

T. 0341-422724

Openingstijden

Ma 9.00 - 21.00 uur
Di 9.00 - 21.00 uur
Wo 9.00 - 21.00 uur
Do 9.00 - 21.00 uur
Vr 9.00 - 17.30 uur
Za Gesloten
Zo Gesloten
Meer info