In 5 stappen naar een duurzame woning

Of er vanaf 2021 echt alleen nog cv-ketels worden vervangen voor duurzame hybride systemen, moeten we nog even afwachten. Maar het is wel zeker dat duurzaamheid de toekomst heeft. Daarom zet de Hypotheker Harderwijk op een rij hoe je in stappen op weg kan naar je eigen duurzame woning.

Stap 1: optimale isolatie

Zonder écht goede isolatie kan je woning nooit helemaal toekomstbestendig worden. Dubbel glas en simpele dakisolatie voldoen niet meer. Ga voor driedubbel glas, HR++ en dak- en vloerisolatie van minimaal 13 centimeter. Dan ga je veel efficiënter om met de energie die je gebruikt.

Stap 2: aansluiting op een warmtenet

Sommige steden hebben stadsverwarming waarop je aangesloten kunt worden. Daarmee krijg je op een duurzame manier warm water. Maar je kunt je woning ook aansluiten op een warmtenet in je eigen buurt. Dan zorgt een grote warmtepomp voor warm water.

Stap 3: van koken op gas naar inductie

Als we afscheid willen nemen van gas in onze woning, is koken op inductie een goed alternatief. Hiermee stap je over van gas naar elektriciteit.

Stap 4: smartgrid voor een goede energiebalans

Zelf elektriciteit opwekken lukt tegenwoordig vrij aardig, vooral door zonnepanelen. En dankzij smartgrids kunnen we de opgewekte energie ook lokaal opslaan voor later gebruik. Ook al is deze vorm van opslag nog volop in ontwikkeling, je kunt nu al stroom opslaan in de batterij van een elektrische auto. Wanneer je de energie nodig hebt, kun je die vervolgens weer aftappen.

Stap 5: de kosten van verduurzaming

Je woning verduurzamen, levert op lange termijn geld op door energiebesparing. Maar er is wel een investering voor nodig om duurzamer en aardgasvrij te wonen. Dat kan uitkomen op een bedrag tussen de € 10.000 en € 35.000, afhankelijk van je wensen en hoe goed je woning geïsoleerd is. De overheid draagt ook een steentje bij met bijvoorbeeld energiebespaarleningen en subsidie op warmtepompen.

Meer lenen voor duurzaamheid

Als je energiebesparende voorzieningen wilt treffen in je woning, dan kun je daarvoor een hoger leenbedrag opnemen. Onze adviseurs vertellen je hier graag meer over. 
 
Meer weten? Of een afspraak maken? Bel 0341-422724 tijdens kantooruren of klik hier.

De Hypotheker Harderwijk duurzaamheid
 

De Hypotheker Harderwijk

Adresgegevens

Luttekepoortstraat 136
3841 AX Harderwijk

Telefoon

T. 0341-422724

Openingstijden

Ma 9.00 - 21.00 uur
Di 9.00 - 21.00 uur
Wo 9.00 - 21.00 uur
Do 9.00 - 21.00 uur
Vr 9.00 - 17.30 uur
Za Gesloten
Zo Gesloten
Meer info