Gespecialiseerd team van de Hypotheker richt zich op maatwerk

Vanuit het volledig vernieuwde kantoor aan de Luttekepoortstraat werkt het team van de Hypotheker aan steeds complexere adviezen. 

“De klant weet ons steeds vaker met gerichte vragen te vinden. Een hypotheek voor een starter afsluiten kan iedere adviseur, maar bij De Hypotheker krijg je daarbij ook altijd een uitgebreid advies over risico’s, zoals overlijden, arbeidsongeschiktheid, pensioen.

Na het afsluiten van je hypotheek is dus ook de rest van je financiële huishouding weer toekomstbestendig. Daarnaast specialiseren we ons in financieel en fiscaal complexe zaken, zoals BKR-registraties, echtscheidingen of hypotheken voor woningverhuur”, zegt eigenaar Erik Teunisse. Maar ook (startende) ondernemers of mensen die een huis laten bouwen, zijn bij de Hypotheker verzekerd van een goed en helder advies. En de starter die voor het eerst een huis koopt? “Voor hen hebben we een zogenaamde Zelfzekerstraat. Een concurrerende instapprijs voor de starter die online ook heel veel zelf wil doen.”

Waar het team de laatste tijd steeds vaker mee te maken krijgt, is het oversluiten van hypotheken.

“Dat is heel interessant voor mensen die de rente nog maar twee of drie jaar vast hebben staan. De boete die ze moeten betalen voor het eerder oversluiten, valt in het niets bij de besparing die ze doen. Zeker als mensen tien of twintig jaar geleden die hypotheek hebben afgesloten tegen een rente van zes procent.” Een voorbeeld: “Laatst hadden we een oversluiting voor een echtpaar die met de nieuwe hypotheekrente 175 euro per maand bespaarden. Die klant was bijna helemaal van de aflossingsvrije hypotheek af, had dertig jaar zekerheid op de lage rente, kon 25.000 euro op de spaarrekening storten voor studiegeld voor de kinderen. Ook was zijn maandelijks tekort van 1500 euro voor de arbeidsongeschiktheidsverzekering afgedekt, evenals de 700 euro maandelijks tekort bij overlijden. Dat soort adviezen mogen geven, is leuk voor ons, maar natuurlijk helemaal voor de klant zelf.”

Volgens Teunisse zijn er nog veel huiseigenaren die te lang met die hoge rente blijven zitten. Bang voor de boete, of de kosten die ze maken bij de tussenpersoon voor het oversluiten. “Maar een adviesgesprek is altijd vrijblijvend. Als blijkt dat het (nog) niet rendabel is, kost het de klant niets.” Hij vergelijkt het met het kopen van een product. “Dan betaal je ook niet voor het kijken, en natuurlijk wil je eerst zien wat je eventueel in huis haalt.”

Zaterdag 30 maart is het weer Open Huizendag. Donderdagavond 28 maart, is het kantoor van 17.00 uur tot 21.00 uur geopend voor binnenlopers.

“Wij adviseren mensen die zaterdag gaan kijken, donderdagavond even bij ons langs te komen met een loonstrookje. Wij kunnen in een kort gesprek voor ze uitrekenen hoeveel ze kunnen lenen. Op die manier kunnen ze veel gerichter kijken en beter voorbereid een bod doen”, aldus Teunisse.

De Hypotheker Harderwijk
Kantoor de Hypotheker Harderwijk
De Hypotheker kantoor Harderwijk

De Hypotheker Harderwijk

Adresgegevens

Luttekepoortstraat 136
3841 AX Harderwijk

Telefoon

T. 0341-422724

Openingstijden

Ma 9.00 - 21.00 uur
Di 9.00 - 21.00 uur
Wo 9.00 - 21.00 uur
Do 9.00 - 21.00 uur
Vr 9.00 - 17.30 uur
Za Gesloten
Zo Gesloten
Meer info