De rente stijgt door de corona crisis. Profiteer nu nog van de laagste rente!

Na een jarenlange trend van extreem lage hypotheekrentes, stijgen nu de rentes door de coronacrisis. Veel mensen hebben in de afgelopen maanden getwijfeld, nu oversluiten, of toch wachten tot de rentes nog verder dalen. De tijd van wachten lijkt nu voorbij.

De verspreiding van het Covid-19 virus heeft wereldwijd grote gevolgen.

Het openbare leven ligt voor een groot gedeelte stil en dat heeft ingrijpende gevolgen voor de economie. Ook dalen de bestedingen. Het is op dit moment nog onduidelijk hoe groot de verliezen zullen uitvallen en in hoeverre dit verlies in een latere fase is goed te maken. Deze onzekerheid leidt tot stijgende rentes.

Hulp van de centrale banken
Gelukkig staan de centrale banken klaar om de economie zo goed mogelijk op gang te houden. Wereldwijd hebben zij hun rentetarieven verlaagd en kopen zij schuldtitels op om de koersval van de financiële markten te verminderen. Ook stellen ze middelen beschikbaar aan banken om de kredietverlening op gang te houden, zodat bedrijven en gezinnen toegang blijven houden tot kredieten.

Toenemende onzekerheid
Desalniettemin hebben hypotheekverstrekkers te maken met een toenemende onzekerheid, hogere financieringskosten en kredietrisico’s. Omdat de economische impact van het virus op de lange termijn lastig in te schatten is, verhogen de geldverstrekkers op dit moment massaal de rentes.

Is het dan nog slim om je hypotheek over te sluiten?
Nog steeds zijn de rentes extreem laag en zal de rente steeds in kleine stapjes stijgen. Veel geldverstrekkers hebben een eerste stapje gemaakt, maar er is voor veel mensen nog steeds heel veel voordeel te halen. En niet alleen in de directe maandlast, maar ook in de termijn waarop je weer zekerheid voor jezelf creëert. Als je nu de rente voor 20 jaar vastzet, of zelfs nog langer, dan loop je geen risico meer op een hoge rente als je rentevastperiode over enkele jaren gaat aflopen.

Dus ook als je een boete moet betalen voor het oversluiten je hypotheek kan het nog steeds de moeite waard zijn. Wil je weten wat jouw mogelijkheden zijn? Wij werken gewoon door, ook in in deze moeilijke periode, en een eerste gesprek is nog steeds kosteloos en vrijblijvend. Dat kan, bij goede gezondheid, bij ons op kantoor. Maar ook telefonisch of via Skype. 
 
Meer weten? Of een afspraak maken? Klik op een van de buttons hieronder.

Vestiging Harderwijk
Vestiging Dronten
Vestiging Zeewolde

De Hypotheker Harderwijk

Adresgegevens

Luttekepoortstraat 136
3841 AX Harderwijk

Telefoon

T. 0341-422724

Openingstijden

Ma 9.00 - 21.00 uur
Di 9.00 - 21.00 uur
Wo 9.00 - 21.00 uur
Do 9.00 - 21.00 uur
Vr 9.00 - 17.30 uur
Za Gesloten
Zo Gesloten
Meer info