Verhuizen? Bekijk onze 7 handige tips

Naast dat een verhuizing heel leuk is, is het vaak ook een stressvolle periode. Met deze 7 tips houd jij het hoofd koel tijdens de verhuizing.

Verhuizen? Bekijk de 7 handige tips van de Hypotheker

1. Grote opruiming
Neem niet álles mee wat je in je oude woning hebt staan, maar kijk kritisch naar je bezittingen. Kleding die je al drie jaar niet hebt gedragen, oude papieren of cd's en dvd's: er zijn vast spullen die je kunt weggooien, weggeven of verkopen. Zo begin je in je nieuwe huis direct aan een frisse start. 

2. Per kamer inpakken
Stop de spullen die in een bepaalde kamer moeten komen in dezelfde doos of dozen en schrijf de naam van de kamer er op. Zo kun je ze vanuit de verhuisbus direct naar de goede kamer brengen.

3. Bij-de-hand-tas
Maak een tasje waarin je alle spullen stopt die je bij de hand wil hebben voordat je tijd hebt om alles uit te pakken. Denk bijvoorbeeld aan je sleutels, toiletspullen, een wc-rol en een tandenborstel.

4. Vraag om hulp in je oude en nieuwe woning
Als je vrienden of familie hebt die je willen helpen, verdeel de hulp dan over de woningen. De helft kan helpen inladen en opruimen in je oude huis terwijl de andere helft vast kan gaan uitladen en uitpakken in de nieuwe woning. Geef iedereen ook een duidelijke taak, dat maakt het extra efficiënt. En zorg natuurlijk voor wat lekkers te eten en te drinken voor je helpers!

5. Plak lades dicht
Plak lades van kastjes of bureaus dicht met tape of pak ze in met vershoudfolie, om te voorkomen dat ze open gaan tijdens de verhuizing. Let op, stop de lades ook als je ze dichtplakt niet te vol, want dan kunnen ze alsnog open gaan. 

6. Maak een inpakplanning
Wacht niet tot het laatste moment met alles inpakken om grote stress te voorkomen. Je kunt bijvoorbeeld iedere avond twee dozen inpakken. Begin natuurlijk met de spullen die je niet vaak gebruikt.

7. Zorg voor opvang voor de kinderen of huisdieren
Je kinderen en/of huisdieren zijn vast heel lief, maar tijdens een verhuizing lopen ze alleen maar in de weg en bovendien zit een ongeluk in een klein hoekje. Regel dus een oppas op de dag dat je gaat verhuizen.

Zou je graag willen verhuizen, maar moet je eerst nog op zoek naar een koophuis? Kom dan eens bij ons langs voor een vrijblijvend gesprek. Dan rekenen we voor je uit wat je kan lenen en wat je dat per maand gaat kosten. Een goede eerste stap op weg naar je droomhuis!

Meer weten? Of een afspraak maken? Bel 0341-422724 tijdens kantooruren of klik hier.

De Hypotheker Harderwijk

Adresgegevens

Luttekepoortstraat 136
3841 AX Harderwijk

Telefoon

T. 0341-422724

Openingstijden

Ma 9.00 - 21.00 uur
Di 9.00 - 21.00 uur
Wo 9.00 - 21.00 uur
Do 9.00 - 21.00 uur
Vr 9.00 - 17.30 uur
Za Gesloten
Zo Gesloten
Meer info