Voor je goede voornemens: wordt 2019 een goed jaar om een huis te kopen?

Aan terugblikken en vooruitkijken ontkom je nauwelijks rond de jaarwisseling. Het ís tenslotte ook leuk om  plannen te maken voor volgend jaar. Overweeg je om te verhuizen en komend jaar een huis te kopen? Kijk dan even met ons terug én vooruit op de huizenmarkt.

Een huis kopen werd makkelijker, een huis vinden minder makkelijk in 2018.

Sinds dit jaar kun je namelijk als starter online zelf je hypotheek afsluiten bij De Hypotheker, voor een zeer concurrerende prijs! En afhankelijk van je situatie heb je daar misschien niet eens een werkgeversverklaring bij nodig.

Maar je moet wel even geduld hebben om dat ene superleuke huis te vinden. Afgelopen jaar bleven de huizenprijzen stijgen en was er weinig woningaanbod. 

Ben jij op zoek? Tip: kijk ook eens in de buurgemeenten van de plaats waar je naartoe wilt verhuizen. Zeker als die plaats een grote stad is. Huizenkopers in grote steden trokken afgelopen jaar al steeds meer naar omliggende gemeenten.

Voor onafhankelijk advies kun je in steeds meer plaatsen terecht. In 2018 openden er weer 4 vestigingen van De Hypotheker, waardoor het totaal aantal vestigingen nu op 178 staat. De kans is dus groot dat je gewoon in je woon- of werkplaats even bij ons kunt binnenlopen. 

Met zo’n groot netwerk kunnen we ook veel betekenen. De Hypotheker is al jarenlang actief sponsor van de LINDA.foundation. Afgelopen jaar schonken we niet alleen een mooi bedrag ten bate van Nederlandse ouders en kinderen in financiële nood, maar konden we ook 50 laptops doneren. Daarmee zijn er weer 50 kinderen die nu wél toegang hebben tot online leermateriaal.

Als we vooruit kijken naar 2019 zien we dat de hypotheekrente waarschijnlijk laag blijft. Natuurlijk kun je dat nooit met 100% zekerheid zeggen, wij ook niet. Maar financieel experts tellen de lage economische groei in Europa, de situatie rond de Brexit, de lage loongroei in de VS en de handelsspanningen tussen de VS en China bij elkaar op en concluderen dat die factoren vrijwel zeker zullen leiden tot laagblijvende hypotheekrente. 

Als een nieuw huis op jouw lijstje van voornemens voor 2019 staat, is dat goed nieuws. Wil je weten wat je volgend jaar precies kunt lenen en wat voor jou de gunstigste hypotheek is? Je kunt altijd even bellen voor een persoonlijke afspraak op onze vestiging. We maken graag tijd om je te adviseren voor een goed nieuw jaar!
 
Meer weten? Of een afspraak maken? Bel 0341-422724 tijdens kantooruren of www.dehypothekerharderwijk.nl
 

De Hypotheker Harderwijk

Adresgegevens

Luttekepoortstraat 136
3841 AX Harderwijk

Telefoon

T. 0341-422724

Openingstijden

Ma 9.00 - 21.00 uur
Di 9.00 - 21.00 uur
Wo 9.00 - 21.00 uur
Do 9.00 - 21.00 uur
Vr 9.00 - 17.30 uur
Za Gesloten
Zo Gesloten
Meer info