‘Elke hypotheek is maatwerk geworden’

De ideale koper? “Die heeft een stabiel inkomen en wat spaargeld. Verder weten ze ongeveer of ze het huis dat ze op het oog hebben kunnen betalen”, zegt Erik Teunisse, eigenaar van de Hypotheker in Harderwijk

Hij denkt dat de ‘ideale koper’, als die er veel tijd en energie in steekt en bereid is zich helemaal in alle informatie te verdiepen, de hypotheek zelf zou kunnen regelen. “Maar we zien dat ook deze klanten graag bij ons komen om zich te laten ontzorgen, zodat ze zelf nergens omkijken naar hebben.”

Daarnaast is het volgens Teunisse niet alleen een kwestie van wat je op ‘dit moment’ kunt doen, het is ook nadenken over later. “Van ons krijgen ze een toekomstbestendig advies. Wat moet je geregeld hebben voor als je arbeidsongeschikt of werkloos wordt? Wat gebeurt er als je partner overlijdt? Wij denken over alle mogelijke situaties na en dekken de toekomstige risico’s, uiteraard volgens de wensen van de klant.”
De kopers die niet goed weten wat er allemaal mogelijk is en er zelf ook niet uit komen, zijn vaak de kopers die als uitzendkracht werken, tijdelijke contracten hebben of eigen baas zijn. “Voor hen is het fijn te weten wat er allemaal mogelijk is en dat is vaak veel meer dan zij denken.”

Er is de laatste jaren zo veel veranderd. “Van een ingestorte markt, naar een haast hysterische woningmarkt waar huizen ver boven de vraagprijs worden verkocht.” En er gaat nog meer veranderen.

“Vanaf volgend kalenderjaar moeten ook de kosten koper volledig door de koper worden betaald, dat kost ze al snel acht- tot tienduizend euro extra. Veel starters hebben dat geld niet.” Teunisse weet dat de tijd van geen studieschuld, allebei een vaste baan en dertigduizend euro spaargeld voorbij is. “Maar juist daarom is het zo goed om professioneel advies in te winnen. Er blijft veel mogelijk, maar elke hypotheek is maatwerk geworden. Je kunt het simpelweg niet meer zelf via internet regelen.”

Het voordeel van een onafhankelijk adviseur? “Ik spreek namens iedereen.

De hypotheekverstrekker, de levensverzekeraar, uw eigen bank. Ik kan bij iedereen iets afnemen, waardoor het totaalpakket altijd in het voordeel van de klant is. Daarnaast ben ik op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen. Dus zelfs als je denkt dat je niet voor een hypotheek in aanmerking komt, omdat je via een uitzendbureau werkt, kom eens binnen. Laat je voorlichten over wat wel mogelijk is.” 

De Hypotheker Harderwijk

De Hypotheker Harderwijk

Adresgegevens

Luttekepoortstraat 136
3841 AX Harderwijk

Telefoon

T. 0341-422724

Openingstijden

Ma 9.00 - 21.00 uur
Di 9.00 - 21.00 uur
Wo 9.00 - 21.00 uur
Do 9.00 - 21.00 uur
Vr 9.00 - 17.30 uur
Za Gesloten
Zo Gesloten
Meer info