Geld besparen of meer aflossen? Doe de oversluitcheck!

Je hypotheek oversluiten betekent dat je jouw huidige hypotheek aflost en een nieuwe hypotheek afsluit, bij je huidige bank of een andere geldverstrekker. Nu de rentes historisch laag zijn, is dit voor jou wellicht hét moment om je hypotheek over te sluiten en je maandlasten te verlagen.

Wanneer is het verstandig om jouw hypotheek over te sluiten? De Hypotheker zet de meest voorkomende redenen om over te sluiten op een rij:

Ik wil lagere maandlasten
De rentes zijn historisch laag. Grote kans dat de huidige rente lager is dan de rente van jouw hypotheek. Is dit het geval dan kun jij profiteren van de lage rentes en je maandlasten omlaag brengen. 

Mijn rentevaste periode loopt af
Wanneer het einde van jouw rentevaste periode in zicht komt, is dit jouw ultieme kans om te kijken of oversluiten gunstig is. Vaak kun je jouw hypotheek oversluiten zonder boete en dat kan je voordeel opleveren. Bovendien is het aanbod van je huidige geldverstrekker lang niet altijd de meest voordelige optie.

Ik wil mijn huis verbouwen
Ben jij van plan je huis te verbouwen en wil je hier geld voor lenen? Dan kun je overwegen om je verbouwing te financieren door je hypotheek over te sluiten in combinatie met een verhoging.

Ik wil een oplossing voor mijn aflossingsvrije hypotheek
Als je een (deels) aflossingsvrije hypotheek hebt, moet je aan het eind van de looptijd (meestal na 30 jaar) die hypotheek zelf aflossen. Soms kan je dan een nieuwe hypotheek afsluiten, maar als je inkomen lager is geworden (bijvoorbeeld door pensioen), dan lukt dat niet altijd. Door op tijd je hypotheek over te sluiten naar een langere looptijd of een hypotheek met aflossing kan je problemen voorkomen. En soms kost een nieuwe hypotheek met aflossing niet eens meer dan de maandlast die je gewend bent te betalen.

Er zijn veranderingen in mijn persoonlijke situatie
Tijdens de looptijd van je hypotheek kan er veel veranderen. Een nieuwe baan, een gezin of bijvoorbeeld een erfenis beïnvloeden waarschijnlijk je woonwensen. Het kan slim zijn om je hypotheek over te sluiten zodat je hypotheek weer helemaal aansluit bij jouw situatie. 

Mijn huis heeft overwaarde
Heeft jouw huis overwaarde? Dan kun je meestal een hypotheek krijgen met een lagere hypotheekrente. Dat kan jou veel geld besparen. 

Wil je zelf checken of oversluiten voor jou verstandig is? Doe onze gratis oversluitcheck of informeer eens bij een van onze vestigingen. Een inventarisatie van je mogelijkheden kost niets en kan veel opleveren.
 
Meer weten? Of een afspraak maken? Bel 0341-422724 tijdens kantooruren of klik hier

 

De Hypotheker Harderwijk

Adresgegevens

Luttekepoortstraat 136
3841 AX Harderwijk

Telefoon

T. 0341-422724

Openingstijden

Ma 9.00 - 21.00 uur
Di 9.00 - 21.00 uur
Wo 9.00 - 21.00 uur
Do 9.00 - 21.00 uur
Vr 9.00 - 17.30 uur
Za Gesloten
Zo Gesloten
Meer info