Nieuwbouw kopen?

Nieuwbouw kopen? Veel mensen zouden het liefst in een nieuwbouwhuis wonen. Niet zo gek natuurlijk! Alles nieuw, de modernste materialen, goede isolatie, een badkamer en keuken geheel naar wens… Wat wil je nog meer?

Zo merken wij dat de nieuwbouwprojecten Harderweide in Harderwijk en Weids Wonen in Dronten veel belangstelling trekken.

We hebben al diverse potentiële kopers bij ons in de vestiging gehad. Ze komen bij ons langs voor meer informatie en een onafhankelijk oordeel. Dat is verstandig, want bij het kopen van een nieuwbouwwoning moet je met een aantal specifieke zaken rekening houden. 

Zo krijg je bij veel nieuwbouwprojecten een project-aanbieding voor een hypotheek

Kijk daar zorgvuldig naar, want je bent niet verplicht om er op in te gaan. De aanbieding is ontwikkeld voor de gemiddelde koper. Wijken jouw plannen af van het gemiddelde, dan is een andere optie misschien veel verstandiger. En een project aanbieding biedt ook niet automatisch de beste rente! Kies een hypotheek die echt bij jouw wensen en plannen voor de toekomst past. Of vraag in ieder geval een second opinion.

Een ander belangrijk punt is dat je een nieuwbouwhuis meestal van een tekening koopt. De bouw moet dan nog gaan beginnen. Toch mag je niet wachten met betalen tot de oplevering van het huis.

Het betalen gaat in stappen. Allereerst koop je de grond. Daarna stuurt de bouwer tijdens de bouw periodiek facturen als er een termijn van de bouw is afgerond. Deze termijnen worden door de geldverstrekker betaald uit het bouwdepot, waarna er rente verschuldigd is. Je kunt ervoor kiezen om de rentebetaling in het bouwdepot bij te laten schrijven of uit eigen zak te voldoen. 

Waar je bij het kopen van een nieuwbouwhuis ook mee te maken krijgt, is het zogenaamde “meerwerk”. Veel kopers wijken af van het oorspronkelijke bouwplan. Ze willen bijvoorbeeld een andere keuken of een dakkapel. Dit wordt meerwerk genoemd. De kosten van het meerwerk kunnen meestal worden meegefinancierd in je hypotheek. 

Bij de aanschaf van een nieuwbouwwoning komt veel kijken. Je moet over allerlei zaken een beslissing nemen. Aarzel dan ook niet, om waar nodig deskundige hulp in te roepen. Voor onafhankelijke hulp bij de financiële kant van de zaak ben je bij ons aan het juiste adres.
 
Meer weten? Of een afspraak maken? Bel 0341-422724 tijdens kantooruren of klik hier

De Hypotheker Harderwijk

Adresgegevens

Luttekepoortstraat 136
3841 AX Harderwijk

Telefoon

T. 0341-422724

Openingstijden

Ma 9.00 - 21.00 uur
Di 9.00 - 21.00 uur
Wo 9.00 - 21.00 uur
Do 9.00 - 21.00 uur
Vr 9.00 - 17.30 uur
Za Gesloten
Zo Gesloten
Meer info