Binnen een week zekerheid over je hypotheek als zzp'er

Als zelfstandig ondernemer je hypotheek regelen bij De Hypotheker? Geen probleem, ook als je nog geen drie jaar ondernemer bent. 

Zelfstandig rij-instructeur Quinten (23) regelde vorige maand bij De Hypotheker zijn hypotheek.

Quinten is sinds 2,5 jaar als zelfstandig rijinstructeur verbonden aan het Rijbewijsteam. “We rijden onder één naam, maar hebben ieder een eigen administratie. We zijn echt ondernemers” vertelt Quinten. Dit jaar besloot hij samen met zijn vriendin een huis te kopen. Ze wilden graag samenwonen maar er stond niet veel te huur en bovendien bleek huren een stuk duurder te zijn dan kopen. De keus was dan ook snel gemaakt.

 “Ik had wel verwacht dat het wat lastiger voor mij zou worden om een huis te kopen dan voor iemand die in loondienst zit. Ik had ook al eerder problemen ervaren met het aanvragen van een creditcard.”

Op aanraden van zijn vader ging Quinten op bezoek bij De Hypotheker. Uiteindelijk bleek het niet moeilijk te zijn om een hypotheek af te sluiten. “Ik kon mijn jaarcijfers van 2015 en 2016 aanleveren. Voor de cijfers van 2017 liet ik een voorspelling doen door mijn accountant. Die leverden we aan bij Raadhuys Tax Legal Accounting en zij gaven binnen een week een inkomensverklaring af.”

Met de verklaring van Raadhuys was een hypotheek zo gepiept. Quinten is dan ook tevreden over het proces. “Ik vond het prettig bij De Hypotheker. Het contact verliep soepel en ik kon altijd bellen of mailen met vragen.” Inmiddels zijn Quinten en zijn vriendin verhuisd naar hun nieuwe woning. “Het is een mooi huis in een leuke buurt. We zijn van plan hier nog wel een tijdje te wonen, zeker tot de hypotheek afloopt.”
Ben je ook zelfstandig ondernemer en zou je een huis willen kopen? Bij De Hypotheker loopt een pilot waarmee je als zelfstandig ondernemer binnen één week zekerheid hebt. “Voorheen moesten ondernemers minimaal drie jaarcijfers hebben”, vertelt de adviseur van Quinten. “In de pilot leveren startende ondernemers hun cijfers van minstens één jaar aan bij Raadhuys, die de cijfers beoordeelt en een inkomensverklaring afgeeft. De inkomensverklaring wordt vervolgens aangeleverd bij één van deelnemende geldverstrekkers.”

Op basis van de eerste ervaringen in de pilot is De Hypotheker tevreden over Raadhuys. “Ze hebben goede doorlooptijden; binnen een paar dagen was alles geregeld.”   

De Hypotheker Harderwijk

Adresgegevens

Luttekepoortstraat 136
3841 AX Harderwijk

Telefoon

T. 0341-422724

Openingstijden

Ma 9.00 - 21.00 uur
Di 9.00 - 21.00 uur
Wo 9.00 - 21.00 uur
Do 9.00 - 21.00 uur
Vr 9.00 - 17.30 uur
Za Gesloten
Zo Gesloten
Meer info