Therapeutisch Centrum De Berekuyl

Therapeutisch Centrum De Berekuyl

Lymfoedeem, oncologie en verschillende behandelmethoden

Revalideren na hartfalen?

Heeft u hartproblemen gehad en bent u daardoor snel kortademig, heeft u weinig energie of vindt U het spannend om weer te gaan bewegen?

Schouderpijn is een veelvoorkomend probleem

Pijn in de schouder is in de meeste gevallen mechanisch, dat wil zeggen dat er sprake is van een stoornis in het bewegen van de schoudergordel. De stoornis kan ontstaan door een blessure of trauma, maar kan ook geleidelijk ontstaan. 

Mammacare

Na een oncologische operatie zoals een – gedeeltelijke of volledige – borstamputatie, of een okselkliertoilet kunt u (uitsluitend op afspraak) bij Therapeutisch Centrum de Berekuyl in de winkel terecht voor producten op het gebied van lymfoedeem, borstprotheses en lingerie voor prothesedraagsters. Ook kunt u terecht wanneer u afwijkende maten heeft en/of te maken heeft met andere lichamelijke veranderingen.

Dry Needling

Dry Needling is een fysiotherapeutische behandelmethode waarbij gebruik wordt gemaakt van een droge naald. Door met een speciale techniek spieren aan te prikken, raken deze snel en langdurig ontspannen.

Shockwave

Shockwave is een behandeltechniek, waarbij patiënten worden blootgesteld aan ‘schokgolven’ (geluidsgolven) die met behulp van een behandelkop nauwkeurig gericht worden, zodat ze op de gewenste locatie in het lichaam een mechanisch effect hebben.

Maak kennis met Simone Hoeve

Simone Hoeve is sinds 1 maart 2022 werkzaam bij Therapeutisch Centrum de Berekuyl als praktijkondersteuner. "Het leuke aan mijn functie is het contact wat ik heb met zowel de patiënten als met de fysiotherapeuten. Je bent als praktijkondersteuner de spil van de praktijk".

Maak kennis met Jim Vissenberg

Afgelopen juni 2022 is Jim afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hanzehogeschool Groningen. Hij kreeg tijdens zijn studie de kans om stage te lopen bij Therapeutisch Centrum de Berekuyl.

Maak kennis met Iris Mulder

Iris is in juni 2021 afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hogeschool Utrecht. Sinds 1 juli 2021 is zij werkzaam bij Therapeutisch Centrum de Berekuyl.

Diplomering De Berekuyl Academy bij Unitas in Harderwijk

Door Marco Jansen - Vrijdag 14 oktober was in het clubhuis van Unitas/Perspectief de diploma-uitreiking van De Berekuyl Academy voor afgestudeerden van het academisch jaar 2021-2022. Uit het hele land waren de geslaagden naar Harderwijk gekomen om hun certificaat in ontvangst te nemen.

Revalidatie fysiotherapie als zorgmantel om u heen

Revalidatie fysiotherapie kan bij therapeutisch centrum de Berekuyl in een mooie, rustgevende omgeving. De revalidatietrajecten zijn toegespitst op o.a. kwetsbare ouderen, preventie sportblessures, chronische pijn, (na)zorg bij kanker en verandering van leefstijl. Bron Harderwijk Magazine.

Vacature Fysiotherapeut (24-32 uur)

Therapeutisch Centrum De Berekuyl is op zoek naar een gemotiveerde fysiotherapeut, die hun gezellige en enthousiaste team met zijn/haar inzicht, kennis en kunde komt versterken.

Lezing 'Onco in Balans' bij Stichting De Maretak

Lezing ‘Onco in Balans bij inloophuis “De Maretak”. Woensdag 29 september 2021 geven Astrid Hoelen van De Berekuyl en Daniëlle Dekker van Het Haarhuys een lezing van hun samenwerkingsverband binnen het regionaal oncologienetwerk ‘Onco in Balans’.

Vitaler leven

De eerste trajecten zitten er op voor de eerste deelnemers, de kilo's zijn eraf gevlogen! Met deze afgelopen periodes merken ze bij Therapeutisch Centrum de Berekuyl dat steeds meer mensen opzoek zijn naar een nieuwe gezonde herstart. Toch merken ze dat dit niet voor helemaal van zelf gaat. Soms is het beter te beginnen met een kickstart en het lichaam even flink te resetten. 

Nationale Balkon Beweegdag in Hierden: beweging, plezier en contact

Ouderen woonachtig in en bij woonzorglocatie De Allee in Hierden maken vrijdag deel uit van de tweede editie van Nationale Balkon Beweegdag van het Nationaal Ouderenfonds en partners. Binnen de richtlijnen van het RIVM wordt het balkonfeest gevierd met een leuke senioren beweegles op muziek van 10.00 tot 10.30 uur. 

Therapeutisch Centrum de Berekuyl opent locatie bij Unitas in Harderwijk

Door Marco Jansen Media - Therapeutisch centrum De Berekuyl breidt vanaf medio april uit met een nieuwe vestiging. Naast de hoofdlocatie aan de Reigershof in Hierden en de vestiging in Medisch centrum Oosterlaan in Nunspeet is er dan een derde praktijkruimte in de sportaccommodatie aan het Slingerbos: De Berekuyl Harderwijk.

Schouderklachten

Schouderpijn is een veelvoorkomend probleem. Pijn in de schouder is in de meeste gevallen mechanisch, dat wil zeggen dat er sprake is van een stoornis in het bewegen van de schoudergordel.

Klachten aan de stuit?

Door onder andere een val (in het verleden), een zwangerschap of bevalling kan de stuit scheef komen te staan en voor vervelende klachten zorgen.

Hulp van de fysiotherapeuten na kanker helpt!

Uit een recentelijk gehouden onderzoek onder (ex-) kankerpatiënten in opdracht van KWF Kankerbestrijding, blijkt dat de hulp van de fysiotherapeut bijdraagt aan het beter kunnen omgaan met diverse psychosociale klachten.

Sportgroep 55+

We zijn weer begonnen!  Voldoende bewegen houdt ons fit en gezond. Kom iedere maandag of vrijdagochtend van 10:00-11:00 uur bewegen bij de Berekuyl in Hierden.

Tuinman gezocht!

Ben jij tuinman of student, heb je ervaring in hovenierswerk en heb je nog wat uurtjes vrij? Dan zoeken we jou!

Vacature praktijkassistente

In verband met de zwangerschap van één van onze collega assistentes komt er een vacature vrij. In eerste instantie vanaf ongeveer 1 april 2019 voor 4 dagen per week, na 1 oktober 2019 worden dat 2 dagen per week. 

Waarom is kaneel gezond?

Het wordt al heel lang in de geneeskunde gebruikt als uitwendig middel tegen huidaandoeningen en zweren. Zo helpt het bijvoorbeeld tegen verkoudheid, misselijkheid, diarree, winderigheid, kouwelijkheid (handen en voeten), menstruatiepijnen en reumatische klachten.

Veranderingen zorgverzekering

Het einde van 2018 is in zicht en de nieuwe zorgpremies voor 2019 zijn bekend. Er gaat in 2019 het één en ander veranderen. Zo gaat de gemiddelde prijs van de premies omhoog en vinden er wijzigingen plaats op het gebied van vergoedingen.

Dry Needling

Wat is dry needling? Door middel van een speciale techniek worden spieren, triggerpoints, aangeprikt en deze raken hierdoor snel en langdurig ontspannen.

Steunkouscontrole!

Zijn uw kousen ouder dan een jaar? Is de drukklasse en het materiaal nog wel optimaal en passend bij uw klachten?

Longpunt: Astma en COPD

De werkgroep Noordwest-Veluwe van het Longpunt organiseert op woensdag 19 april 2017 in samenwerking met Ziekenhuis St Jansdal een informatiemiddag met als thema Astma en COPD. 

Shockwave therapie

Shockwave therapie wordt beschouwd als een van de meest innoverende ontwikkelingen in de recente pijnbehandeling. Succesvolle resultaten worden vaak al bereikt na slechts enkele behandelingen! 

Voorlichtingsbijeenkomst Leven met prostaatkanker

Ziekenhuis St Jansdal organiseert op woensdag 12 april 2017 in samenwerking met de Prostaatkankerstichting een voorlichtingsbijeenkomst getiteld: Leven met prostaatkanker. De avond is bedoeld voor patiënten, naasten en andere belangstellenden.

Valentijnsverwenochtend voor (ex) borstkankerpatiënten

Kanker is een ziekte met ingrijpende gevolgen. Om (ex) kankerpatiënten extra te verwennen organiseert de afdeling Harderwijk van De Borstkanker Vereniging Nederland (BVN) samen met ziekenhuis St Jansdal voor de twaalfde keer een Valentijnsverwenochtend. 

Zaterdag 8 oktober 2016 opendag Hospice Jasmijn Harderwijk

8 Oktober is voor iedereen vrij toegankelijk en zal een groot deel van het zorgteam aanwezig zijn en een groot deel van onze fantastische groep vrijwilligers. Zij kunnen uw vragen beantwoorden en u vertellen wat u kunt verwachten als u of uw omgeving met het hospice in aanraking komt.

Roze lintje voor Mammacentrum Harderwijk

De borstkankerzorg in Mammacentrum Harderwijk is kwalitatief hoog en voldoet aan de strenge eisen die de Borstkanker Vereniging Nederland (BVN) stelt voor patiëntgerichte borstkankerzorg in Nederland. 

Doek valt voor Behandelcentrum Salem Ermelo

Er is niemand die het behandelcentrum Salem aan de Julianalaan in Ermelo wil overnemen, daarom zit er volgens ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk niets anders op dan de locatie per 1 juli te sluiten.

St Jansdal opent Darmkankercentrum Harderwijk

Ziekenhuis St Jansdal heeft afgelopen week Darmkankercentrum Harderwijk officieel geopend.Patiënten kunnen hier snel terecht voor onderzoek, advies en een groot aantal darmkankerbehandelingen.

Anouk en de Mini-tour de France

In 2013 werd ik geconfronteerd met kanker. Nooit had ik gedacht dat ik deze ziekte zou krijgen. Ik was met mijn 34 jaar, een jonge vrouw die veel bewoog, gezond at en niet rookte.

Valentijnsverwenochtend voor (ex) borstkankerpatiënten

Kanker is een ziekte met ingrijpende gevolgen. Om (ex) kankerpatiënten extra te verwennen organiseert de afdeling Harderwijk van De Borstkanker Vereniging Nederland (BVN) samen met ziekenhuis St Jansdal voor de elfde keer een Valentijnsverwenochtend.

Vervelende maag- en darmproblemen

Buikpijn, diarree, obstipatie, winderigheid en een ‘borrelende buik’. Tenminste 1 op de 10 Nederlanders heeft last van het Prikkelbare Darm Syndroom (PDS). 

Nieuwe heup volgens modernste techniek

Met de specialisatie van de ‘voorste benadering’ biedt de maatschap orthopedie van ziekenhuis St Jansdal Harderwijk patiënten alle opties voor het laten plaatsen van een heupprothese. 

Twee certificaten voor St Jansdal Harderwijk

Een bijzondere dag voor het St Jansdal: op dinsdag 2 juni kreeg Jan Voorburg, lid Raad van Bestuur, twee certificaten uitgereikt: een Best Practice certificaat van het NIAZ, (Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg) en een certificaat van de Raad van Accreditatie voor het Laboratorium voor Medische Microbiologie.
 

Skate mee tegen Kanker!

De inschrijving voor het leukste skeeler evenement van Nederland op 4 en 5 september is weer geopend!