Vrijwilligers gezocht met hart voor de Mammapoli ziekenhuis St.Jansdal Harderwijk

In De Tuinkamer van Stichting De Maretak wordt op woensdag 28 oktober om 19.30 uur een informatieavond gehouden over de Mammapoli van het St Jansdal in Harderwijk.

Verpleegkundige Annegreeth Hamstra vertelt welke hulp de Mammapoli aan kankerpatiënten kan bieden.

Om (borst)kankerpatiënten extra te steunen, heeft Annegreeth gevraagd om zogeheten ‘hartkussentjes’ te gaan maken die vervolgens aan patiënten kunnen worden meegegeven. In kort komt het er op neer dat een hartvormig kussen is bedoeld ter verlichting van de klachten na een borstoperatie waarbij ook de okselklieren zijn verwijderd. De hartvorm van het kussen laat zich prettig onder de oksel dragen en geeft tevens een boodschap mee van betrokkenheid.
 
 “In Dieren (Gelderland) is een groep dames actief met het maken van kussentjes in de vorm van een hart. Deze worden meegegeven aan patiënten. Op woensdagavond 28 oktober komen de dames in Harderwijk uitleggen hoe deze kussentjes worden gemaakt. Vervolgens is het onze bedoeling dat we in De Tuinkamer maandelijks met een groepje mensen bij elkaar komen en dergelijke kussentjes voor de Mammapoli maken”, vertelt de coördinator van De Tuinkamer, Hanna Sijmons.
 
Stichting De Maretak biedt hulp aan (ex-)kankerpatiënten en hun naasten.
In De Tuinkamer worden regelmatig workshops en lezingen gehouden. Maar ook voor een praatje en een kop koffie of thee, is iedereen van harte welkom.
 
Inloophuis De Tuinkamer is gevestigd aan de Houtkamp 33 in Harderwijk, telefoon: 0341 - 745 035. Kijk voor actuele openingstijden en het programma op de website: www.demaretakveluwe.nl.

Therapeutisch Centrum De Berekuyl

Adresgegevens

Reigershof 5
3849 RT Hierden

Telefoon

T. 0341-453177

Openingstijden

Ma 7.30 - 21.00 uur
Di 7.30 - 21.00 uur
Wo 7.30 - 21.00 uur
Do 8.00 - 21.00 uur
Vr 8.00 - 18.00 uur
Za 7.30 - 15.00 uur
Zo Gesloten
Meer info