Revalidatie fysiotherapie als zorgmantel om u heen

Revalidatie fysiotherapie kan bij therapeutisch centrum de Berekuyl in een mooie, rustgevende omgeving. De revalidatietrajecten zijn toegespitst op o.a. kwetsbare ouderen, preventie sportblessures, chronische pijn, (na)zorg bij kanker en verandering van leefstijl. Bron Harderwijk Magazine.

Bij de Berekuyl staat een team van professionals klaar voor optimale zorg. “Het voordeel is een naadloze samenwerking tussen diverse disciplines binnen het centrum

Dit kan zijn de diëtist, de ergotherapeut, de psychosociale hulpverlening, tot de (gespecialiseerde) fysiotherapeut aan toe”, vertelt Wouter Hoelen, medeeigenaar van de Berekuyl en één van de care managers oncologie en pijn. Binnen het centrum werken drie universitair opgeleide collega’s en vijf collega’s met diverse specialisaties. “Zoals Emerens o.a. in de lymfoedeem, Jeroen in de schouder- en sportproblematiek en Iris in de oncologie. Daardoor zijn er korte lijnen en komen de zorgprofessionals als een soort zorgmantel om de patiënt heen te staan.”

Zelfmanagement en preventie 

Twee thema’s spelen een belangrijke rol bij de revalidatie: zelfmanagement en preventie. “Sommige patiënten komen niet meer van hun probleem af. Zelfmanagement betekent: wat kun je zelf doen om beter met de aandoening om te kunnen gaan? We organiseren in het najaar een aantal inloopavonden met onderwerpen: ‘Ik heb minder kracht, ben ik nu een kwetsbare oudere? In het ziekenhuis is vastgesteld dat ik een verminderde botdichtheid heb; is mijn spierkracht dan nog wel voldoende? Ik heb de diagnose kanker, en nu? En hoe voorkom ik sportblessures?”

“Vanuit het kader preventie proberen we te voorkomen dat er klachten blijven of dreigen te ontstaan. Dan kun je denken aan het voorkomen van sportblessures, maar ook het in kaart brengen van kwetsbare ouderen en leefstijl- en voedingsadvies. Wij hebben de ‘InBody’, een super mooi apparaat dat de lichaamssamenstelling meet. Deze kunnen we beoordelen op spiermassa, vetgehalte en vochthuishouding. Bij kwetsbare ouderen kijken we of er geen sprake is van een onjuiste balans. Zo kunnen we ook achteruitgang beter monitoren die iemand kan krijgen door de behandeling van kanker. Denk hierbij aan chemo-, immuun- en radiotherapie. In de toekomst wordt het belangrijk om zo vroeg mogelijk een meting te doen en voordat de behandeling start in kaart te brengen hoe iemand lichamelijk in elkaar zit, omzo bijkomende klachten te voorkomen.”

“Het team van professionals van de Berekuyl heeft aandacht voor uw conditie en spierkracht, bijvoorbeeld tijdens de chemokuur en voorafgaand aan uw orthopedische of oncologische operatie. Bij de intake bepalen we samen met u wat de hulpvraag is en welke disciplines we kunnen inschakelen. Doordat het team van zorgprofessionals om de patiënt heen heel goed samenwerkt, komt de patiënt direct bij de juiste zorgverlener; lichamelijk, mentaal of leefstijl gerelateerd.”

Drie locaties
Op de hoofdvestiging van de Berekuyl in Hierden is een oefenzaal. Op de locatie in Nunspeet is eveneens een oefenzaal en op de nieuwe locatie in Harderwijk aan het Slingerbos is een behandelkamer en een buitenterrein.

Therapeutish Centrum De Berekuyl
Tel. 0341-453177
[email protected]
www.deberekuyl.nl
www.facebook.com/deberekuyl/

Team Therapeutisch Centrum de Berekuyl Hierden
(Team Therapeutisch Centrum de Berekuyl - eigen foto) Tekst Harderwijk Magazine.

Therapeutisch Centrum De Berekuyl

Adresgegevens

Reigershof 5
3849 RT Hierden

Telefoon

T. 0341-453177

Openingstijden

Ma 7.30 - 21.00 uur
Di 7.30 - 21.00 uur
Wo 7.30 - 21.00 uur
Do 8.00 - 21.00 uur
Vr 8.00 - 18.00 uur
Za 7.30 - 15.00 uur
Zo Gesloten
Meer info