Basis Budget polissen hebben beperkingen!

Zorgverzekeraar Zilveren Kruis heeft ziekenhuis St Jansdal voor 2016 en 2017 niet geselecteerd voor de Basis Budget polis. 

Dat betekent dat patiënten met een Basis Budget polis van Zilveren Kruis of de Avéro Achmea Zorg Plan Selectief polis, planbare zorg in ziekenhuis St Jansdal niet (volledig) vergoed krijgen.

Dit geldt ook voor de Zekur polis van VGZ. Bepaalde zorg, waaronder spoedeisende hulp, verloskunde en zorg na een tertiaire verwijzing, wordt wel vergoed. U vindt alle uitzonderingen van Zilveren Kruis met toelichting op www.zk.nl/msz-budgetpolis
 
St Jansdal vindt het jammer dat Zilveren Kruis het ziekenhuis niet heeft geselecteerd voor de budgetpolis. Directeur financiën, Arend Jan Poelarends: “Zilveren Kruis vraagt aan de ziekenhuizen die geselecteerd willen worden om vooraf een korting op het tarief te geven. Dat hebben wij niet gedaan. Enerzijds omdat wij geen budgetziekenhuis zijn. De korting die zij op de polis kunnen geven zou moeten voortkomen uit de selectie van goedkopere ziekenhuizen, maar niet door de ziekenhuizen extra korting te laten geven. Daarnaast is voor ons iedere patiënt gelijk en daarmee in beginsel ook de tariefstelling. Korting geven aan de ene patiënt betekent dat de zorg voor andere patiënten duurder wordt. Aan dat beginsel willen wij niet meewerken.”
 
De komende periode zal het ziekenhuis de inwoners uit de regio zo goed mogelijk informeren en wijzen op de beperkingen van de Basis Budget polis. Verzekerden die kiezen voor deze polis moeten dit weloverwogen doen en zich realiseren dat zij eventuele planbare zorg in ziekenhuis St Jansdal niet (volledig) vergoed krijgen. Overigens was het ziekenhuis ook voor 2015 niet gecontracteerd voor de budgetpolissen van Zilveren Kruis.
 
Omdat Zilveren Kruis voor de Basis Budget polis en de Zorg Plan Selectief polis van Avéro Achmea geen regulier contract sluit met ziekenhuis St Jansdal, ontvangen deze zorgverzekeringen het GezondVeluwe-keurmerk niet. Zie voor meer informatie www.gezondveluwe.nl.

Therapeutisch Centrum De Berekuyl

Adresgegevens

Reigershof 5
3849 RT Hierden

Telefoon

T. 0341-453177

Openingstijden

Ma 7.30 - 21.00 uur
Di 7.30 - 21.00 uur
Wo 7.30 - 21.00 uur
Do 8.00 - 21.00 uur
Vr 8.00 - 18.00 uur
Za 7.30 - 15.00 uur
Zo Gesloten
Meer info