Twee certificaten voor St Jansdal Harderwijk

Een bijzondere dag voor het St Jansdal: op dinsdag 2 juni kreeg Jan Voorburg, lid Raad van Bestuur, twee certificaten uitgereikt: een Best Practice certificaat van het NIAZ, (Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg) en een certificaat van de Raad van Accreditatie voor het Laboratorium voor Medische Microbiologie.
 

De heer Van Dun, directeur van het NIAZ,  overhandigde het Best Practice-certificaat: hét keurmerk voor een adequate en veilige (zorg)organisatie. Het NIAZ komt het St Jansdal eens per vier jaar bezoeken om vast te stellen of het kwaliteitssysteem van het ziekenhuis aan de gestelde normen voldoet. In september 2013 heeft het St Jansdal de toets met glans doorstaan. Het ziekenhuis is er zelfs als eerste ziekenhuis in Nederland en Vlaanderen in geslaagd om aan álle NIAZ-normen te voldoen. Het St Jansdal wordt daarom toegevoegd aan de eregalerij van “best practices”. Jan Voorburg: “Wij zijn erg blij met het behaalde resultaat.  Kwaliteit is echter een continu proces. Wij maken ons daarom al weer op voor de volgende audit in de zomer van 2017. Nieuw is dat dan ook de mening van de patiënt wordt gevraagd en de beleving van zorgprofessionals gaat meewegen.”
 
Medische microbiologie
Het laboratorium voor Medische Microbiologie kreeg een kwaliteitscertificaat van de Raad van Accreditatie. Dit betekent dat het lab voldoet aan de gestelde eisen en werkt volgens de richtlijnen van CCKL. Een waardering die van belang is voor aanvragers van laboratoriumonderzoek: medisch specialisten en huisartsen. Het laboratorium voor Medische Microbiologie houdt zich bezig met het opsporen, diagnosticeren en behandelen van infectieziekten. Op het laboratorium wordt onderzocht of een bacterie, virus, parasiet of schimmel een infectieziekte bij een patiënt heeft veroorzaakt, waarna een arts een adequate behandeling kan starten.
 
Ziekenhuis St Jansdal behaalt regelmatig prijzen en keurmerken, of komt voor in ranglijsten. Dit dankzij de inzet van alle medewerkers, die veel hart hebben voor hun werk. Toch is in de gezondheidzorg ‘heel goed’ nog niet genoeg. St Jansdal is daarom actief bezig met het continu verbeteren van kwaliteit en veiligheid. Goede zorg en tevreden patiënten, daar gaat het uiteindelijk allemaal om!
Ziekenhuis St.Jansdal Harderwijk certificaat
Fotobijschrift: De directeur van het NIAZ, de heer Van Dun (links), overhandigde het Best Practice certificaat aan Jan Voorburg (lid Raad van Bestuur) en Mariëlle Plochg (hoofd Kwaliteit)
 

Therapeutisch Centrum De Berekuyl

Adresgegevens

Reigershof 5
3849 RT Hierden

Telefoon

T. 0341-453177

Openingstijden

Ma 7.30 - 21.00 uur
Di 7.30 - 21.00 uur
Wo 7.30 - 21.00 uur
Do 8.00 - 21.00 uur
Vr 8.00 - 18.00 uur
Za 7.30 - 15.00 uur
Zo Gesloten
Meer info