Nieuwe heup volgens modernste techniek

Met de specialisatie van de ‘voorste benadering’ biedt de maatschap orthopedie van ziekenhuis St Jansdal Harderwijk patiënten alle opties voor het laten plaatsen van een heupprothese. 

Sommige patiënten kiezen helaas voor een ander ziekenhuis of een privékliniek buiten de regio, omdat niet bekend is dat deze operatie ook in het St Jansdal wordt uitgevoerd.

Kenmerkend is een sneller herstel met minder pijn vergeleken met de traditionele typen heupoperaties. Andere benamingen voor deze manier van benaderen zijn: de Franse methode, de ASI (Anterior Supine Intermuscular) methode of modified Smith Peterson benadering. De laatste jaren is er veel aandacht voor de manier waarop heupoperaties worden uitgevoerd. Nu steeds betere prothesen op de markt verschijnen, met minder slijtage van de bewegende delen, wordt duidelijk dat de gekozen chirurgische techniek een belangrijk deel van het eindresultaat bepaalt.
 
“Wij kiezen de beste prothese, maar de patiënt moet na een operatie ook soepel in beweging kunnen komen. Alle technieken zijn uitstekend, laat ik dat voorop stellen”, geeft orthopedisch chirurg Roy Brokelman aan. “Op de lange termijn is er bovendien geen verschil in het eindresultaat. Bij de voorste benadering plaatst de orthopeed het heupgewricht vanaf de voorzijde, tussen de spiergroepen van het bovenbeen door. Deze spieren liggen meer aan de voorzijde van de heup, vandaar de benaming voorste benadering. Tijdens de operatie worden de spieren rond de heup door opzij gehouden. De spier wordt dus niet losgesneden.”
 
Van de 340 heupprothesen die jaarlijks in het St Jansdal worden geplaatst, gaan er nu meer dan honderd via de voorste benadering. Verder voeren de orthopedisch chirurgen 240 operaties uit waarbij knieprothesen worden geplaatst en nog eens veertig schouderprothesen. Toch zijn de ruim zeshonderd prothese-operaties slechts een kwart van de totale omvang van de activiteiten. Dagelijks ondergaan vele patiënten in het St Jansdal kijkoperaties of scopieën in de enkels, de schouders of de knieën. Met name ook de voorste kruisbandreconstructie is een frequent uitgevoerde verrichting.
 
Patiënten kunnen snel terecht op de polikliniek orthopedie en desgewenst snel een operatie. Een voorbeeld van de snelle service is op één dag MRI-onderzoek met aansluitend een afspraak bij de orthopeed. Patiënten krijgen door deze combinatieafspraak snel een diagnose en indien nodig een operatie.
 
Vierentwintig uur per dag, zeven dagen in de week wordt in Ziekenhuis St Jansdal kwalitatief hoogstaande orthopedische zorg geleverd. Er staat een jonge, vooruitstrevend en innovatieve maatschap orthopedisch chirurgen klaar om patiënten met de grootst mogelijke zorg bij te staan. Zij krijgen de service van een privékliniek, met de veiligheid van een ziekenhuis en de geborgenheid van St Jansdal.

Therapeutisch Centrum De Berekuyl

Adresgegevens

Reigershof 5
3849 RT Hierden

Telefoon

T. 0341-453177

Openingstijden

Ma 7.30 - 21.00 uur
Di 7.30 - 21.00 uur
Wo 7.30 - 21.00 uur
Do 8.00 - 21.00 uur
Vr 8.00 - 18.00 uur
Za 7.30 - 15.00 uur
Zo Gesloten
Meer info