Zelfmanagement bij Longpunt

Het Longpunt is een bijeenkomst van longpatiënten en hun mantelzorger of familie om samen met deskundigen.

Zoals een (long-)arts of longverpleegkundige en anderen zoals diëtiste, logopediste, fysio- of ergotherapeut - over een bepaald onderwerp te praten met - naast het doel van lotgenotencontact - het bevorderen van zelfredzaamheid onder longpatiënten. 

Het tweede Longpunt in 2016 van het Longfonds komt naar gezondheidscentrum “De Nije Veste” aan de Oranjelaan 104 in Nijkerk. Op woensdag 26 oktober geven van 14.00 tot 16.00 uur huisarts Wander Kars en ergotherapeute Lisette Priem van dit centrum tekst en uitleg aan het programma in de kantine op de eerste verdieping.

Alle longpatiënten van Oldebroek tot Nijkerk én Zeewolde zijn er welkom, ook hun begeleider, mantelzorger of partner. Longverpleegkundige Margreet Mulder (Icare) verzorgt de gespreksleiding en de interactie, ook tussen de patiënten onderling. Het thema luidt: zelfmanagement, wat wil en wat kan je ermee? Kars en Priem gaan de longpatiënten uitleggen hoe persoonlijk je je doelen kunt formuleren en hoe je dan tot een plan komt.

Dit kun je dan weer schriftelijk samen met je (long-)arts of poh (praktijk ondersteuner huisartsenzorg) bespreken en/of in je pgd (persoonlijk gezondheidsdossier) laten noteren. Heel belangrijk dus voor longpatiënten. Na de break met gratis koffie/thee, komt er een “bordspel” waaraan alle gasten in kleine groepjes deelnemen. Een team van “De Nije Veste” gaat deze groepjes begeleiden. Het wordt vast een waardevolle middag.

Lid zijn van het Longfonds is niet nodig. De deelname is gratis, ook het parkeren in zonodig de parkeergarage. Meer informatie of aanmelden? Via of 06-13833026 of [email protected]. Zie ook de website www.gelderland.longfonds.nl. Graag bij deze ontmoeting geen parfum of ander geur gebruiken; veel longpatiënten krijgen het hiervan benauwd.

Therapeutisch Centrum De Berekuyl

Adresgegevens

Reigershof 5
3849 RT Hierden

Telefoon

T. 0341-453177

Openingstijden

Ma 7.30 - 21.00 uur
Di 7.30 - 21.00 uur
Wo 7.30 - 21.00 uur
Do 8.00 - 21.00 uur
Vr 8.00 - 18.00 uur
Za 7.30 - 15.00 uur
Zo Gesloten
Meer info