Schouderklachten

Schouderpijn is een veelvoorkomend probleem. Pijn in de schouder is in de meeste gevallen mechanisch, dat wil zeggen dat er sprake is van een stoornis in het bewegen van de schoudergordel.

De stoornis kan ontstaan door een blessure of trauma, maar kan ook geleidelijk ontstaan. De pijn lokaliseert zich vaak rondom de schouder, maar kan ook gepaard gaan met uitstraling richting de nek en/of arm

Indien u langer dan 6 maanden last heeft van uw schouder dan spelen oorzakelijkheden of compensaties gelegen in de nek, gebied tussen de schouderbladen en de schoudergordel zelf een belangrijke rol. Een interdisciplinair onderzoek door schouderfysiotherapeut en manueel therapeut kan hierin duidelijkheid geven. Echografie kan binnen dit onderzoek mogelijke oorzakelijkheden bevestigen of ontkrachten.

Aanvullend onderzoek op het gericht op werk, sport en of ergonomische aspecten kan worden verricht door de ergotherapeut. De Berekuyl heeft korte lijnen met diverse in de schouder gespecialiseerde orthopeden, zowel in private, klinische alsook in academische setting.  

Meest voorkomende schouderklachten 

  • SAPS (subacromiaal pijnsyndroom) ofwel pijn onder het schouderdak
  • Frozen shoulder  
  • Instabiliteit van de schouder 
  • Schouderbreuk 
  • Slijtage van de schouder 

Therapeutisch Centrum De Berekuyl

Adresgegevens

Reigershof 5
3849 RT Hierden

Telefoon

T. 0341-453177

Openingstijden

Ma 7.30 - 21.00 uur
Di 7.30 - 21.00 uur
Wo 7.30 - 21.00 uur
Do 8.00 - 21.00 uur
Vr 8.00 - 18.00 uur
Za 7.30 - 15.00 uur
Zo Gesloten
Meer info