CIR revalidatie gaat de samenwerking aan met Therapeutisch Centrum de Berekuyl door te starten met de pilot MER

Hiermee kunnen ze voor patiënten met matig complexe pijn klachten nu ook in de regio Harderwijk ons zorgaanbod verbreden.

Samenwerking Therapeutisch Centrum de Berekuyl

Samen met Therapeutisch Centrum de Berekuyl kunnen zij middels de pilot MER gezamenlijk 1,5-lijns revalidatiezorg aanbieden. Met deze unieke en nieuwe samenwerkingsvorm tussen eerste- en tweedelijnszorg verbreden ze het aanbod aan revalidatiezorg en bieden een grotere groep chronische pijn patiënten de juiste zorg op de juiste plek.

Waarom is hier behoefte aan?
Marije van Asdonk: “We zien dat we een grote groep chronische pijnpatiënten ook uit de regio Harderwijk nu niet in behandeling kunnen nemen, omdat de klachten niet complex genoeg zijn voor tweedelijnszorg. Toch heeft deze groep meer zorg nodig dan alleen een monodisciplinaire eerstelijns fysiotherapie of psychologiebehandeling. Met MER kunnen we nu ook deze patiënten een adequate behandeling bieden met een duurzaam resultaat”.

De MER behandeling start met educatie over het bio-psychosociaal model, waardoor patiënten meer inzicht krijgen in hun klachten en zodoende een betere hulpvraag kunnen formuleren. Tijdens het behandeltraject is er een intensieve afstemming tussen de verschillende disciplines. Om aan te tonen dat patiënten daadwerkelijk efficiënter behandeld worden, vindt er gedurende de pilot van 3 jaar onderzoek plaats naar de duurzaamheid van het resultaat.

Multidisciplinaire Eerstelijns Revalidatiezorg MER is een nieuwe samenwerkingsvorm tussen tweede- en eerstelijnszorg voor patiënten met chronische pijnklachten. Hiermee wordt het aanbod aan revalidatiezorg voor chronische pijn verbreed en kunnen CIR revalidatie en Therapeutisch Centrum de Berekuyl een grotere groep patiënten met matig complexe klachten multidisciplinair de juiste zorg bieden. Voor MER is een verwijzing door de huisarts een voorwaarde.

Wil je meer informatie over MER?
Neem dan contact op met cs@cir.nl of telefonisch via 088-9900200 CIR revalidatie CIR revalidatie is een zelfstandig revalidatiecentrum dat als Zelfstandig Behandel Centrum (ZBC) medisch specialistische revalidatie (MSR) aanbiedt. CIR revalidatie verzorgt interdisciplinaire poliklinische revalidatiebehandelingen voor cliënten met langdurige complexe (pijn)klachten. De aanpak is doelgericht binnen een afgebakende tijd.

Uitgangspunt hierbij is dat er kwalitatief hoogwaardige zorg wordt geleverd, gericht op een duurzaam resultaat. Het fundament voor de interdisciplinaire behandeling is een benadering vanuit het bio-psychosociaal model. CIR revalidatie heeft vestigingen in Arnhem, Alkmaar, Amsterdam, Zwolle, Zeist en Eindhoven.

Therapeutisch Centrum de Berekuyl Therapeutisch
Centrum de Berekuyl fungeert al ruim 24 jaar als een professioneel, klantgericht, innovatief en multidisciplinair behandelcentrum, waarbij wordt gestreefd naar het op een binnen de zorgvisie passende maatschappelijk en wetenschappelijk verantwoorde basis verlenen van kwalitatief hoogstaande behandelingen met een interdisciplinaire aanpak. Hierbij staat de patiënt altijd centraal. Anno nu bestaat de Berekuyl uit een therapeutisch centrum met onder andere 12 therapeuten, drie locaties, een therapeutisch verwarmd buitenbad en een academie met een eigen leerstoel aan de Universiteit van Brussel.De samenwerking met CIR revalidatie is een passende stap in de visie en missie van Therapeutisch Centrum de Berekuyl.

CIR revalidatie gaat de samenwerking aan met Therapeutisch Centrum de Berekuyl door te starten met de pilot MER
Foto: v.l.n.r. Sandra van der Meulen, manager RVE’s en scholing CIR revalidatie, Marije van Asdonk, directeur CIR revalidatie, Christian Schuleman, financieel directeur Therapeutisch Centrum de Berekuyl, Wouter Hoelen, directeur Therapeutisch Centrum de Berekuyl.

Therapeutisch Centrum De Berekuyl

Adresgegevens

Reigershof 5
3849 RT Hierden

Telefoon

T. 0341-453177

Openingstijden

Ma 7.30 - 21.00 uur
Di 7.30 - 21.00 uur
Wo 7.30 - 21.00 uur
Do 8.00 - 21.00 uur
Vr 8.00 - 18.00 uur
Za 7.30 - 15.00 uur
Zo Gesloten
Meer info