St Jansdal Harderwijk is een seniorvriendelijk ziekenhuis

Uit handen van de gezamenlijke ouderenbonden heeft ziekenhuis St Jansdal opnieuw het keurmerk ‘Seniorvriendelijk Ziekenhuis’ ontvangen. 

Het keurmerk betekent dat de zorg goed is afgestemd op de oudere patiënten

Ook biedt het informatie aan patiënten en hun naasten, verwijzers en zorgverzekeraars over de seniorvriendelijkheid van ziekenhuizen. Het is de tweede keer dat het keurmerk landelijk werd uitgereikt. De normering om voor het keurmerk in aanmerking te komen is behoorlijk aangescherpt ten opzichte van twee jaar geleden. Zo heeft continuïteit van zorg zwaar meegewogen bij de beoordeling van de mate van seniorvriendelijkheid.
 
De Nederlandse ziekenhuizen zijn bezocht door senior scouts, die de ziekenhuizen hebben beoordeeld op de toegankelijkheid. Daarnaast zijn ziekenhuizen getoetst op vijftien kwaliteitsaspecten die specifieke zorgbehoeften en wensen van ouderen betreffen. Zo is de aanwezigheid van een geriatrieteam een belangrijke voorwaarde voor het keurmerk. Daarnaast is getoetst op aspecten zoals gastvrije ontvangst, inrichting en toegankelijkheid voor ouderen, coördinatie van zorg, op elkaar afgestemde onderzoeken, continuïteit van zorg en één aanspreekpunt voor patiënt en naasten.
 
Ouderen vormen een aanzienlijk deel van de patiëntenpopulatie van het St Jansdal. Deze groep is kwetsbaarder dan andere patiënten. Zo is bijvoorbeeld de kans op verwardheid groter, net als de kans op vallen en op ondervoeding. In het St Jansdal is extra aandacht voor de oudere patiënt. Daarom volgt het ziekenhuis het veiligheidsprogramma kwetsbare ouderen. Medisch specialisten, verpleegkundigen, paramedici en management trekken samen op om optimale en hoogwaardige zorg te verlenen aan de oudere patiënt. Aandacht en tijd staan centraal. Het motto van het St Jansdal is: ‘Je zorgt voor elkaar!’ Van jong tot oud.

Ziekenhuis St.Jansdal Harderwijk seniorvriendelijk keurmerk

Therapeutisch Centrum De Berekuyl

Adresgegevens

Reigershof 5
3849 RT Hierden

Telefoon

T. 0341-453177

Openingstijden

Ma 7.30 - 21.00 uur
Di 7.30 - 21.00 uur
Wo 7.30 - 21.00 uur
Do 8.00 - 21.00 uur
Vr 8.00 - 18.00 uur
Za 7.30 - 15.00 uur
Zo Gesloten
Meer info