Opleidingserkenning ziekenhuisarts voor St Jansdal Harderwijk

Ziekenhuis St Jansdal Harderwijk heeft deze maand de opleidingserkenning gekregen om een nieuwe specialistische opleiding voor ziekenhuisartsen te starten. 

De ziekenhuisarts is een generalistische specialist die verantwoordelijk wordt voor de dagelijkse klinische zorg. Hij of zij moet de brug slaan tussen diverse medisch specialisten aan het bed van de patiënt.

Als coördinator is de ziekenhuisarts niet medisch eindverantwoordelijk (dat blijft de specialist), maar hij is wel altijd op de afdeling aanwezig. Zo kan hij hét aanspreekpunt zijn voor patiënten en zorgverleners.

Na het ontslag van een patiënt zorgt de ziekenhuisarts voor een goede overdracht richting huisarts of verpleeghuis. Dit is onder meer van belang voor de groeiende groep oudere patiënten. Zij kampen vaak met meerdere aandoeningen en worden behandeld door diverse artsen. Dat vergroot de kans op versnippering. De ziekenhuisarts stemt deze zorg goed op elkaar af en zorgt zo voor meer continuïteit en veiligheid.
De ziekenhuisarts is een nieuwe functie. Na hun opleiding tot basisarts kunnen geneeskundigen kiezen voor een driejarige vervolgopleiding. Daarbij verdiepen ze zich in de breedte in allerlei ziektebeelden. Daarna kunnen ze op diverse verpleegafdelingen aan de slag. Ziekenhuis St Jansdal heeft deze week van het College Geneeskundig Specialismen toestemming gekregen deze vervolgopleiding te verzorgen.

St Jansdal is begin 2014 gestart met dit project. Kwok Wai Mui, internist/nefroloog en opleider ziekenhuisgeneeskunde en Tjerk Rintjema, projectcoördinator zijn blij dat na een traject van twee jaar de erkenning vanuit de RGS (Registratiecommissie Geneeskundig Specialisten) binnen is. Het ziekenhuis start nog dit jaar met de opleiding van twee eigen ziekenhuisartsen. De werving- en selectieprocedure is inmiddels opgestart.

Therapeutisch Centrum De Berekuyl

Adresgegevens

Reigershof 5
3849 RT Hierden

Telefoon

T. 0341-453177

Openingstijden

Ma 7.30 - 21.00 uur
Di 7.30 - 21.00 uur
Wo 7.30 - 21.00 uur
Do 8.00 - 21.00 uur
Vr 8.00 - 18.00 uur
Za 7.30 - 15.00 uur
Zo Gesloten
Meer info