Radiologische zorg Mammacentrum Harderwijk volgens laatste ontwikkelingen

Het Mammacentrum, onderdeel van ziekenhuis St Jansdal, is gestart met eendagsdiagnostiek voor patiënten met een borstafwijking. 

Ook is het ziekenhuis sinds kort in het bezit van een hypermoderne mammograaf. Patiënten met een afwijking in de borst krijgen nu nog betere en snellere zorg volgens de laatste ontwikkelingen.
 
Radioloog Chris de Jong vertelt dat de mammografie de afgelopen jaren een grote ontwikkeling heeft doorgemaakt. “Om patiënten zorg te kunnen bieden volgens de laatste ontwikkelingen, heeft het ziekenhuis geïnvesteerd in een mammograaf met Tomosynthese.” Dit is een techniek waarmee 3D-mammografiebeelden gemaakt worden. Hierdoor kunnen de radiologen borstklierweefsel nog beter beoordelen en eventuele afwijkingen sneller vinden. 

Snelle beoordeling

Op het gebied van pathologie werkt het St Jansdal nauw samen met de Isala Klinieken Zwolle. Een cytologisch analist vanuit Isala is dagelijks aanwezig op de afdeling Radiologie van het St Jansdal en ondersteunt de radioloog bij het maken van echogeleide cytologische puncties. Er is een aparte ruimte ingericht waar de cytologisch analist celonderzoek kan uitvoeren. Hierdoor is het snel duidelijk of de afwijking goed- of kwaadaardig is. 

Onderzoeksuitslag

Een team van specialisten van het Mammacentrum bespreekt dagelijks de onderzoeksuitslagen van patiënten tijdens het zogeheten multidisciplinair overleg. Ook de patholoog sluit aan bij dit overleg. Aan het einde van de dag krijgen patiënten de uitslag bij de verpleegkundig specialist van het Mammacentrum.
 
In Mammacentrum Harderwijk staat een deskundig team klaar. Vijf radiologen van het St Jansdal hebben zich gespecialiseerd in borstafwijkingen en maken deel uit van het mammateam. Patiënten met een afwijking in de borst kunnen binnen twee werkdagen terecht in het Mammacentrum en krijgen onderzoek en uitslag op dezelfde dag. Bezoek voor meer informatie de website www.mammacentrum-harderwijk.nl

Therapeutisch Centrum De Berekuyl

Adresgegevens

Reigershof 5
3849 RT Hierden

Telefoon

T. 0341-453177

Openingstijden

Ma 7.30 - 21.00 uur
Di 7.30 - 21.00 uur
Wo 7.30 - 21.00 uur
Do 8.00 - 21.00 uur
Vr 8.00 - 18.00 uur
Za 7.30 - 15.00 uur
Zo Gesloten
Meer info