Nationale Balkon Beweegdag in Hierden: beweging, plezier en contact

Ouderen woonachtig in en bij woonzorglocatie De Allee in Hierden maken vrijdag deel uit van de tweede editie van Nationale Balkon Beweegdag van het Nationaal Ouderenfonds en partners. Binnen de richtlijnen van het RIVM wordt het balkonfeest gevierd met een leuke senioren beweegles op muziek van 10.00 tot 10.30 uur. 

In Hierden werken Wijkontmoetingscentrum Het Onderonsje, HierdenVitaal, GA!Harderwijk en Therapeutisch Centrum De Berekuyl vandaag samen om ouderen in het zonnetje te zetten

Hierbij draait het om verantwoord en laagdrempelig bewegen, een gezellige ochtend op “afstand” en iets doen met én voor elkaar. Vanaf 10 juni gaat Het Onderonsje ook weer wekelijks (op donderdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur activiteiten organiseren voor alle geïnteresseerde ouderen in Hierden en omgeving, natuurlijk binnen de gestelde RIVM-richtlijnen.
 
Balkon Bewegen biedt een mogelijkheid om veilig te bewegen op een klein oppervlakte, maar het is ook een activiteit waaraan iedereen kan meedoen en plezier aan kan beleven en die gezellig met medebewoners uitgevoerd kan worden. Het Ouderenfonds organiseert de dag samen met de VriendenLoterij, Menzis, VWS, VML, KNGF, WijBuurtsportcoaches en haar ambassadeurs.
 
Met én voor elkaar
Ouderen ervaren Balkonbewegen als een manier om gezond te blijven op een kleine ruimte. Maar ook als: "plezier, contact en aandacht voor elkaar." Sport- en beweegprofessionals gebruiken de dag vaak om de banden met woonzorginstellingen weer aan te halen zodat ook ze ook na deze dag met hen activiteiten kunnen ontplooien. In Hierden is de ambitie om na deze Balkon Beweegdag de wekelijkse activiteitendag voor ouderen weer op te starten.
  
Over het Nationaal Ouderenfonds
Het Nationaal Ouderenfonds zet zich samen met partners, donateurs en vrijwilligers in voor een samenleving waarin geen enkele oudere zich eenzaam hoeft te voelen. Onze activiteiten zijn laagdrempelig en gericht op ontmoeting. Zo helpen wij ouderen om op een actieve manier ouder te worden. Ook stimuleren we de samenleving om een leeftijdsvriendelijke omgeving te zijn. Want ouder worden doe je samen!

Nationale balkon beweegdag

Therapeutisch Centrum De Berekuyl

Adresgegevens

Reigershof 5
3849 RT Hierden

Telefoon

T. 0341-453177

Openingstijden

Ma 7.30 - 21.00 uur
Di 7.30 - 21.00 uur
Wo 7.30 - 21.00 uur
Do 8.00 - 21.00 uur
Vr 8.00 - 18.00 uur
Za 7.30 - 15.00 uur
Zo Gesloten
Meer info