Diabetes en bewegen: een belangrijke combinatie!

Vier vrijwilligers van de Bas van de Goor Foundation (BvdGF) overhandigden donderdagmorgen aan enkele zorgprofessionals van het diabetescentrum van ziekenhuis St Jandal een gesigneerde speelbal van het WK Beachvolleybal.

Bas van de Goor vraagt hiermee op een sportieve manier aandacht voor bewegen en diabetes; een belangrijke combinatie waar ook het diabetescentrum achter staat. Dit weekend vindt het WK plaats in vier verschillende steden in Nederland. Vier teams met vrijwilligers van BvdGF zijn gistermorgen gestart met fietsen. Het team dat Harderwijk bezocht fietst in totaal 250 kilometer en eindigt morgen in de speelstad Amsterdam.
 
Marian Muis (internist): “Diabetes en sporten is een belangrijke combinatie. Door te sporten hebben patiënten beter grip op diabetes. Aan de andere kant willen we aangeven dat topsport ook goed mogelijk is met diabetes. Daarom ontvangen wij graag de bal namens het diabetescentrum. Astrid fietst mee en is moeder van een dochter met diabetes: “Ik doe mee om iets terug te doen voor BvdGF. Zij proberen met zomerkampen iedereen te bereiken en willen sport mogelijk maken voor elk kind. Ik hou van fietsen en als moeder van een kind met diabetes draag ik graag mijn steentje bij.”
 
Voor het eerst in de geschiedenis wordt komend weekend het WK Beachvolleybal in Nederland gespeeld. In Den Haag, Amsterdam, Apeldoorn en Rotterdam worden op unieke locaties beachstadions neergezet

Ziekenhuis St.Jansdal Harderwijk wk beachvolleybal
Astrid (fietser en moeder van een dochter met diabetes), Klaske (verpleegkundige en supporter van Astrid), Marian Muis (internist), Lisette van der Hoeven (kinderdiabetes verpleegkundige), Annette Vernooij (kinderarts), fietser Stephan en teamcaptain Martin.
 

Therapeutisch Centrum De Berekuyl

Adresgegevens

Reigershof 5
3849 RT Hierden

Telefoon

T. 0341-453177

Openingstijden

Ma 7.30 - 21.00 uur
Di 7.30 - 21.00 uur
Wo 7.30 - 21.00 uur
Do 8.00 - 21.00 uur
Vr 8.00 - 18.00 uur
Za 7.30 - 15.00 uur
Zo Gesloten
Meer info