Ziekenhuis St. Jansdal Hardewijk en Antoni van Leeuwenhoek breiden samenwerking uit

Ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk en het Antoni van Leeuwenhoek in Amsterdam hebben hun samenwerking verder verstevigd. 

Afspraken over verdere samenwerking zijn vastgelegd in een overeenkomst die door Jan Voorburg, lid Raad van Bestuur van het St Jansdal en Emile Voest, medisch directeur Antoni van Leeuwenhoek op 9 augustus werd ondertekend.

Ondertekening ziekenhuis St.Jansdal en Antonie van Leeuwenhoek Ziekenhuis Amsterdam 
Drs. J.A.I. (Jan) Voorburg (links op foto), lid Raad van Bestuur ziekenhuis St Jansdal en prof. dr. E. (Emile) Voest, lid Raad van Bestuur Antoni van Leeuwenhoek ondertekenen de overeenkomst waarin afspraken over verdere samenwerking zijn vastgelegd 

Beide ziekenhuizen werken al een aantal jaren succesvol samen met als doel de kwaliteit, bereikbaarheid en doelmatigheid voor oncologische patiënten binnen het St Jansdal en het Antoni van Leeuwenhoek te optimaliseren. Ook de continuïteit van de zorg is gebaat bij deze krachtenbundeling. Met de ondertekening van de overeenkomst is een volgende stap gezet in het professionaliseren en waarborgen van de samenwerking.
 
De intensieve samenwerking beslaat onder andere intercollegiale videoconsulten en richt zich op prostaat-, borst- en darmkanker. “Dit betekent dat we de kwaliteit van zorg van onze patiënten verder kunnen verbeteren. Ook wordt het voor onze patiënten bijvoorbeeld mogelijk om mee te doen aan klinische studies van het Antoni van Leeuwenhoek”, aldus Jan Voorburg.
 
Dit samenwerkingsinitiatief sluit aan bij het landelijke beleid ‘Dichtbij waar mogelijk, verder weg waar nodig’. Emile Voest: “We vinden het belangrijk om als Antoni van Leeuwenhoek onze kennis en expertise zoveel mogelijk beschikbaar te stellen aan oncologische patiënten ook buiten ons instituut. We kunnen nu behandelprotocollen en netwerkzorgpaden in het St Jansdal verder mee ontwikkelen aan de hand van landelijke richtlijnen en best practices. Wanneer een behandeling niet wordt aangeboden in Harderwijk, kunnen patiënten hiervoor naar Amsterdam komen.” De keuzevrijheid van patiënten blijft hierbij uiteraard voorop staan.

Therapeutisch Centrum De Berekuyl

Adresgegevens

Reigershof 5
3849 RT Hierden

Telefoon

T. 0341-453177

Openingstijden

Ma 7.30 - 21.00 uur
Di 7.30 - 21.00 uur
Wo 7.30 - 21.00 uur
Do 8.00 - 21.00 uur
Vr 8.00 - 18.00 uur
Za 7.30 - 15.00 uur
Zo Gesloten
Meer info