Kinderen met diabetes duiken onder water

Het kinderdiabetesteam van het Diabetescentrum Harderwijk (dat onderdeel is van het St Jansdal) organiseert jaarlijks verschillende activiteiten en educatiemomenten. 

Onlangs konden kinderen, die diabetes hebben, samen met hun ouders/verzorgers, broertjes, zusjes of vriendjes kennismaken met de duiksport in zwembad Calluna in Ermelo.

De kinderen werden individueel begeleid door de enthousiaste duikinstructeurs van duikvereniging Ad Fundum. Ook enkele leden van het kinderdiabetesteam waren aanwezig. Voor kinderen met diabetes is het goed te ervaren wat allemaal mogelijk is ondanks hun ziekte.

In het ondiepe maakten de kinderen kennis met de apparatuur en het ademen onder water, daarna konden ze een rondje zwemmen. Voor veel kinderen was dit de eerste keer, enkelen hadden al vaker gedoken. Alhoewel het wel even wennen was om door een slang te ademen, deden sommigen het alsof ze nooit anders gedaan hadden.

Diabetes heb je elke dag. Mensen met diabetes moeten altijd nadenken over wat ze eten (hoeveel koolhydraten), hoeveel insuline ze daarvoor nodig hebben en hoe activiteiten hun bloedsuiker kunnen beïnvloeden. Diabetes kan  een belemmering zijn voor het ondernemen van bepaalde activiteiten met het gezin, maar zeker ook met betrekking tot het ontwikkelen van zelfstandigheid. Voor kinderen met diabetes is het goed te ervaren wat allemaal mogelijk is ondanks hun ziekte. 

Therapeutisch Centrum De Berekuyl

Adresgegevens

Reigershof 5
3849 RT Hierden

Telefoon

T. 0341-453177

Openingstijden

Ma 7.30 - 21.00 uur
Di 7.30 - 21.00 uur
Wo 7.30 - 21.00 uur
Do 8.00 - 21.00 uur
Vr 8.00 - 18.00 uur
Za 7.30 - 15.00 uur
Zo Gesloten
Meer info