Verloskundig Samenwerkingsverband Vertrouwd, veilig en verantwoord

Samen met zorg en aandacht de beste persoonlijke zorg verlenen aan de zwangere, haar partner en de pasgeborene. 

Dat is de visie van het Verloskundig Samenwerkingsverband (VSV) Harderwijk en Omstreken. Het VSV wil de integrale geboortezorg in de regio Noordwest-Veluwe en Flevoland optimaliseren, borgen en naadloos op elkaar afstemmen.

De verloskundigen van de Noordwest-Veluwe en omstreken, de gynaecologen van het St Jansdal en de kraamzorgorganisaties Harderwijk en omstreken hebben hiervoor een overeenkomst ondertekend.
 
Volgens zorgmanager Peter Visser is het voor het St Jansdal opnieuw een stap voorwaarts om onze zorg in en met de regio krachtig te organiseren. “In de achterliggende tijd is de samenwerking met de geboortezorgpartijen sterk gegroeid. Deze formele samenwerking geeft nieuwe mogelijkheden om integrale geboortezorg echt van de grond te krijgen.” Gynaecoloog Annet van Veen geeft aan dat het een nieuwe impuls is die de samenwerking naar een hoger plan tilt. “Samen de kansen benutten ter verbetering van de verloskundige zorg ten aanzien van kwaliteit, veiligheid, cliënttevredenheid en werkplezier.”
 
Verloskundige Linda Kamphorst sluit hierbij aan: “Door een intensievere samenwerking met gynaecologen, het ziekenhuis en kraamzorgorganisaties kunnen wij nog betere kwaliteit van zorg leveren. De samenwerking is mogelijk doordat de verloskundigenpraktijken in de regio zich hebben verenigd in een coöperatie.”
 
“Integrale geboortezorg geeft kansen”, aldus vertegenwoordiger kraamzorg (KSV) Angelique Sinnige. “Wij ontwikkelen onder andere zorgpaden, waarin de samenwerking tussen de diverse disciplines wordt verstevigd.”
 
De samenwerking is op basis van gelijkwaardigheid, met onderling respect voor en erkenning van elkaars kennis. Cliënten kunnen rekenen op de expertise van alle betrokken zorgpartijen. Jaarlijks wordt de samenwerking en het functioneren geëvalueerd.

Therapeutisch Centrum De Berekuyl

Adresgegevens

Reigershof 5
3849 RT Hierden

Telefoon

T. 0341-453177

Openingstijden

Ma 7.30 - 21.00 uur
Di 7.30 - 21.00 uur
Wo 7.30 - 21.00 uur
Do 8.00 - 21.00 uur
Vr 8.00 - 18.00 uur
Za 7.30 - 15.00 uur
Zo Gesloten
Meer info