Nationale Dag van de Eierstokkanker 26 september 2015

Anouk Smulders (41) is ambassadrice van de stichting Ruby and Rose, een stichting die zich inzet om aandacht te verkrijgen voor gynaecologische kanker ofwel “vrouwenkanker“.

Op 26 september is de nationale “ Dag van de Eierstokkanker “

Wat houdt dat in, die dag?

Deze dag is in het leven geroepen om meer aandacht te vragen voor eierstokkanker. Het is zo dat gynaecologische kanker nog steeds in de taboesfeer zit helaas. Door de uitstrijkjes en de vaccinaties hoor je wel eens iets over baarmoederhalskanker. Echter over eierstokbaarmoeder,
schaamlip, vagina en vulva kanker wordt minder gesproken. Maar het is wel degelijk een probleem: van de tien vrouwen die eierstokkanker krijgen, overlijden er acht.

Je ontdekt het meestal pas als het te laat is. 
Sommige vrouwen krijgen misschien last van afscheiding, buikpijn, een opgezwollen buik, vermoeidheid, gewichtsafname, vaginale bloeding en anderen hebben helemaal geen last. De vage klachten van eierstokkanker hebben tot gevolg dat de patienten pas na geruime tijd een arts bezoeken, waardoor de diagnose in een gevorderd stadium wordt gesteld. Indien de diagnose eierstokkanker in een vroeg stadium wordt ontdekt, kan deze curatief behandeld worden.

Anouk Smulders is ambassadrice van Ruby and Rose, op haar verjaardag lanceerde zij de SMS campagne voor de dag van de eierstokkanker. Leon Massuger, gynaecologisch oncoloog in het Radboud Ziekenhuis, heeft de stichting opgericht om aandacht te vragen voor
gynaecologische kanker, want er is echt meer onderzoek en openheid nodig. Anouk is oorspronkelijk benaderd door een bestuurslid, Gladys van den Munckhof, om het gezicht te worden van de armband die werd ontworpen om zo geld binnen te halen. Gladys heeft zelf baarmoederhalskanker gehad en haar verhaal sprak Anouk zo aan dat ze meteen ja zei tegen Ruby and Rose.

Op de verjaardag van Anouk , 29 augustus jl , hebben we met 100 mensen het leven gevierd en samen een sms-actie gelanceerd: sms RUBY naar 3669 en doneer zo 1 euro. De actie loopt tot eind december en we hopen dat iedereen meehelpt. Elke vrouw, ongeacht haar achtergrond, kan hiermee te maken krijgen en op deze manier iets doen. Dus doneer EN verspreid de actie via social media, dit is belangrijk!”

Meer informatie: www.rubyandrose.nl

Ruby and Rose Anouk Smulders gynaecologische kanker

Therapeutisch Centrum De Berekuyl

Adresgegevens

Reigershof 5
3849 RT Hierden

Telefoon

T. 0341-453177

Openingstijden

Ma 7.30 - 21.00 uur
Di 7.30 - 21.00 uur
Wo 7.30 - 21.00 uur
Do 8.00 - 21.00 uur
Vr 8.00 - 18.00 uur
Za 7.30 - 15.00 uur
Zo Gesloten
Meer info