Nederlands Netwerk voor Lymfoedeem & Lipoedeem (NLNet) in het Therapeutisch Centrum De Berekuyl plaats

Donderdag 28 mei 2015 vond voor het eerst de supportgroepavond van het Nederlands Netwerk voor Lymfoedeem & Lipoedeem (NLNet) in het Therapeutisch Centrum De Berekuyl plaats.

De avond stond in het teken van zelfmanagement van lipoedeem. Er werden bruikbare tips gegeven door een huidtherapeute over zelfmanagement. Ook werd er een korte introductie gegeven door een fysiotherapeut van De Berekuyl in Aqua Lymphatic Therapy (ALT).

ALT wordt  sinds ongeveer een jaar in het zwembad van De Berekuyl gegeven. Het is een behandeling in het water en bestaat onder andere uit oefeningen en zelfmassage, die door de druk van het water extra effect heeft. Tijdens de supportavond van NLNet is er een les gegeven van 25 minuten. Bij één van de deelneemsters is er voor de ALT en na de ALT een meting gedaan. In deze meting van één been was er  4 cm vermindering te zien in omtrek van het been en dat in maar 25 minuten.

Er zijn twee verschillende aandachtsgebieden voor ALT: bovenste gedeelte van het lichaam en onderste gedeelte van het lichaam. Door middel van de cursus worden de technieken uitgelegd en aangeleerd. Na het volgen van deze cursus bent u in staat dit bij uzelf toe te passen in een zwembad bij u in de buurt. Het belangrijkste is dat u zelf mee kan helpen het oedeem te beïnvloeden, of u nu lipoedeem of lymfoedeem heeft. Binnenkort start er een cursus ALT (duur:  45 minuten per keer) voor mensen met oedeem.

U kunt zich vanaf heden hiervoor aanmelden. Bij 4 cursisten wordt er een nieuwe groep gestart. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met De Berekuyl via T: 0341-453177 of via [email protected]
Therapeutisch Centrum de Berekuyl Hierden

Therapeutisch Centrum De Berekuyl

Adresgegevens

Reigershof 5
3849 RT Hierden

Telefoon

T. 0341-453177

Openingstijden

Ma 7.30 - 21.00 uur
Di 7.30 - 21.00 uur
Wo 7.30 - 21.00 uur
Do 8.00 - 21.00 uur
Vr 8.00 - 18.00 uur
Za 7.30 - 15.00 uur
Zo Gesloten
Meer info