St Jansdal viert op 12 mei Dag van de Verpleging

Vandaag, op de geboortedag van Florence Nightingale, is het de Internationale Dag van de Verpleging.

Op deze dag wordt er wereldwijd extra aandacht besteed aan de bijdrage van verpleegkundigen en verzorgenden aan de gezondheidszorg. Ook het St Jansdal besteedt jaarlijks aandacht aan deze dag. Alle medewerkers en patiënten van het ziekenhuis ontvangen vandaag een gebakje.

Albert Arp, voorzitter van de Raad van Bestuur, heeft vanmorgen, voor één dag, de vlag van het Floris Nightengale Instituut in top gehesen. Hij werd geassisteerd door de Verpleegkundige Advies Raad (VAR), het orgaan dat de verpleegkundigen in ons ziekenhuis vertegenwoordigd. Arbert Arp: "Wij staan er lang niet altijd bij stil hoe belangrijk het werk van verpleegkundigen en verzorgers is. Natuurlijk, het is hun baan en werken moeten zo veel mensen. Maar er zijn weinig branches waar bevlogenheid en passie zo nadrukkelijk om de hoek komen kijken."
dag van de verpleging ziekenhuis st.jansdal harderwijk
Annette Siksma, voorzitter van de VAR: "Deze dag staat dit jaar landelijk in het teken van verbetering van zorg en de versterking van de beroepstrots. Met name het verbeteren van de kwaliteit van zorg is, naast het sterker profileren, positioneren en professionaliseren van de beroepsgroep. Dit zijn ook onze aandachtspunten."

Alle St Jansdallers ontvangen naast het lekkers een kleine symbolische attentie. Albert Arp: "Met deze attentie spreken wij waardering uit voor het nuttige werk dat onze medewerkers verrichten. Dit om te laten zien dat wij dat nooit vanzelfsprekend zullen gaan vinden." De echte kwaliteit van zorg zit in het zien van iedere individuele mens. Goed luisteren en je echt in de ander verplaatsen zodat je weet wat die ander op dat moment nodig heeft. Dat leer je niet uit een boekje. Dat doe je puur vanuit je hart. Met liefde en compassie de beste zorg verlenen. Dat is waar het St Jansdal voor staat.

(Floris Nightengale was een Britse verpleegkundige. Zij is geboren op 12 mei (1820) en wordt gezien als grondlegger van de moderne verpleegkunde. Zij wilde het lot van armen, zieken en gewonden verbeteren.)

Therapeutisch Centrum De Berekuyl

Adresgegevens

Reigershof 5
3849 RT Hierden

Telefoon

T. 0341-453177

Openingstijden

Ma 7.30 - 21.00 uur
Di 7.30 - 21.00 uur
Wo 7.30 - 21.00 uur
Do 8.00 - 21.00 uur
Vr 8.00 - 18.00 uur
Za 7.30 - 15.00 uur
Zo Gesloten
Meer info