Eerste zorgverzekeringen met GezondVeluwe-keurmerk

De Zorgalliantie GezondVeluwe is blij te kunnen melden dat het eerste keurmerk verstrekt is. 

Met Zilveren Kruis hebben de alliantiepartners contractafspraken gemaakt voor 2016.

Op basis daarvan voldoen de zorgverzekeringen die onder dit contract vallen aan de keurmerkcriteria die de zorgalliantie gesteld heeft voor 2016. Het gaat onder andere om FBTO, Pro Life en Zilveren Kruis. Dit betekent dat op dit moment zo’n 80.000 inwoners van onze regio een verzekering hebben met het GezondVeluwe Keurmerk. De alliantiepartners zijn blij met de gemaakte regionale afspraken.
 
Met het initiatief GezondVeluwe is hoog ingezet, omdat de zorgaanbieders zeker willen stellen dat de zorg in de regio blijvend is en duurzaam verbetert. De media vonden het in de afgelopen weken vooral stoer dat de zorgaanbieders zogenaamd in opstand kwamen tegen de verzekeraars. Het was echter geen opstand,  want het gaat de alliantie met name om het herstellen van het evenwicht tussen  inwoners, zorgaanbieders en zorgverzekeraars. Niet voor niets staat in het logo van GezondVeluwe: Samen Beter! We willen samen optrekken en werken aan de beste regionale zorg.
 
Het ziekenhuis heeft met Zilveren Kruis goede afspraken  gemaakt over oncologische zorg en de dure geneesmiddelen. Ook  over het verder stimuleren van doelmatigheid en verplaatsing  van zorg naar de eerste lijn, waaronder naar de huisartsen. De substitutie van zorg, onder andere op het gebied van chronische hartaandoeningen, wordt op deze manier ook een gezamenlijke verantwoordelijkheid. De alliantiepartners gaan ook verder in de regio investeren. 

Van groot belang voor de regio is de zorg voor kwetsbare ouderen. Naast de huisartsen speelt  Zorggroep Noordwest-Veluwe hierin een belangrijke rol. In de contracten met Zilveren Kruis is voor de inwoners in de regio geborgd dat de zorgvraag zoveel als kan in de regio beantwoord kan worden. Hierdoor blijft het sociale netwerk van de cliënt zo goed mogelijk behouden.

Naast de afspraken die de zorg in de regio behouden, en waar nodig verbeteren, zijn met de zorgverzekeraar ook afspraken gemaakt over het investeren in gezondheid binnen de regio. Het keurmerk vereist investering op initiatieven die gericht zijn op preventie en vitaliteit. Te denken valt aan EHBO-cursussen voor jonge gezinnen, trainingen voor mantelzorgers, voorlichting over voeding, en kortingen op sportabonnementen. In ontwikkeling is een periodieke Persoonlijke Gezondheidscheck. Zilveren Kruis heeft toegezegd open te staan voor de financiering van regionale projecten die hieraan bijdragen. De alliantie weet ook dat gemeenten en andere stakeholders in het verzorgingsgebied hierin willen meedenken en participeren.
 
De alliantiepartners hopen dat de inwoners van de regio de komende tijd bewust kiezen voor hun zorgverzekering. Belangrijk is dat inwoners niet alleen kijken naar de goedkoopste polis, maar ook naar het regionale belang om goede en duurzame zorg in onze regio te behouden. Het GezondVeluwe-keurmerk kan hierbij helpen.  De zorgalliantie verwacht overigens dat er in de komende weken nog meer zorgverzekeringen met een keurmerk bij komen. Kijk voor meer informatie op www.gezondveluwe.nl

Therapeutisch Centrum De Berekuyl

Adresgegevens

Reigershof 5
3849 RT Hierden

Telefoon

T. 0341-453177

Openingstijden

Ma 7.30 - 21.00 uur
Di 7.30 - 21.00 uur
Wo 7.30 - 21.00 uur
Do 8.00 - 21.00 uur
Vr 8.00 - 18.00 uur
Za 7.30 - 15.00 uur
Zo Gesloten
Meer info