De Hypotheekshop Harderwijk

De Hypotheekshop Harderwijk

Hypotheken, pensioenen en verzekeringen

Is jouw kind straks voldoende financieel bewust?

Veel jongvolwassenen tussen 25 en 34 jaar hebben een hekel aan geldzaken. Als reden voor die ‘geldregelhekel’ noemen ze vaak ‘dan zie je meteen wat er over is van je inkomsten en daar krijg ik stress van’, ‘het is zelden goed nieuws’ en 'je wordt met de neus op de feiten gedrukt’.

Nieuws van de Hypotheekshop Harderwijk

In 2016 kende de rente op de kapitaalmarkt een heel geleidelijke ontwikkeling: dalend tot juli en stijgend vanaf oktober. Dit jaar is de marktrente beweeglijker en meer onvoorspelbaar...
 

Hoeveel kun je lenen in 2017?

Wil je weten wat je kunt lenen in 2017? Nibud heeft de nieuwe hypotheeknormen bekend gemaakt. Reken nu uit wat je volgend jaar maximaal kunt lenen voor het kopen van een huis.
 

Het is weer Harderwijk Winterstad!

Wanneer je afgelopen weekend door de stad bent gelopen, is het je opgevallen. Dat kan niet anders! Harderwijk wordt ondergedompeld in winterse sferen; het is weer Harderwijk Winterstad. 

Nieuws van de Hypotheekshop Harderwijk

In België zijn er al huisbezitters die geen rente meer hoeven te betalen over de hypotheek! Hoe zit dat? Verder vertellen we je hoe je meer kunt aflossen op je hypotheek zonder dat je elke maand meer geld kwijt bent.

Nieuws van de Hypotheekshop Harderwijk

Staat je huis te koop en krijg je kijkers? We geven je tips voor een succesvolle bezichtiging. Verder vertellen we hoe je kunt besparen op de energierekening en lichten we het laatste nieuws uit de huis- en hypotheekmarkt toe.

Nieuws de Hypotheekshop Harderwijk

Wat ga jij met je vakantiegeld doen? Is het handig om dit te gebruiken voor het aflossen van je lening? We geven je tips! Verder lichten we het laatste nieuws uit de huis- en hypotheekmarkt toe.

Nieuws de Hypotheekshop Harderwijk

De hypotheekrente is historisch laag. Kan je misschien besparen op je maandlasten? En hoe lang zet je de hypotheekrente vast? Lees tips voor nu en in de toekomst! Verder lichten we het laatste nieuws uit de huis- en hypotheekmarkt toe.

Nieuws de Hypotheekshop Harderwijk

Zelf je hypotheek afsluiten om kosten te besparen? Op zich een goed plan, maar het lukt slechts 3%... De rest heeft toch écht advies nodig. Waarom?

Nieuws de Hypotheekshop Harderwijk

Een abonnement met 'gratis' telefoon wordt binnenkort gezien als 'koop op afbetaling'. En dat kan consequenties hebben bij het af- of oversluiten van een hypotheek. Dit was volop in het nieuws de afgelopen dagen. Ook waren er deze week weer geldverstrekkers die hun tarieven verlaagden. 

Nieuws van de Hypotheekshop Harderwijk

Het vergelijken van financiële producten kan veel voordeel opleveren. Vooral bij hypotheken loont het de moeite: volgens Autoriteit Consument en Markt (ACM) kan het prijsverschil tussen de goedkoopste en duurste hypotheek oplopen tot meer dan €550,- per jaar.

Nieuws Hypotheekshop Harderwijk

Ondanks de korte paasweek, waarbij veel aanbieders op Goede Vrijdag gesloten waren, vonden er toch weer een aantal renteverlagingen plaats. 

Nieuws Hypotheekshop Harderwijk

Ook in de afgelopen week verlaagde een aantal geldverstrekkers de rentetarieven. De Europese Centrale Bank (ECB) sprak de verwachting uit dat de rente nog heel lang laag zal blijven. Maar tegelijkertijd zien we ook een kans dat de rente in de nabije toekomst gaat stijgen. Verder zetten we het laatste nieuws omtrent wonen en bankieren voor je op een rijtje.

Nieuws Hypotheekshop Harderwijk

Een huis kopen zonder spaargeld is bijna niet meer mogelijk. Maar kun je na de koop stoppen met sparen? We geven je tips. Verder ontvang je zoals je van ons gewend bent informatie over de ontwikkelingen op de huis- en hypotheekmarkt.

Nieuws Hypotheekshop Harderwijk

Sinds zondag 1 maart kun je de belastingaangifte invullen. We brengen je het laatste nieuws en geven je handige tips over aftrekposten die vaak worden vergeten. 

Nieuws Hypotheekshop Harderwijk

Het is minimaal, maar de gemiddelde hypotheekrente daalt nog steeds. En terwijl het aantal hypotheken verstrekt voor het kopen van een huis flink is gestegen, blijft het aantal oversluiters achter. 

Nieuws Hypotheekshop Harderwijk

De gemiddelde rente voor een 5 jaar vaste periode is onder de 2%. Toch zien we dat de consument lang niet altijd kiest voor deze laagste rente. 

Nieuws Hypotheekshop Harderwijk

Deze week verhoogde de Amerikaanse centrale bank de rente. Ook werd bekend dat VvE's voortaan verplicht zijn geld te reserveren voor onderhoud. En wist je dat het aantal baanverliezers het laagst is sinds 2008?