Het voorjaar is een periode waarin veel mensen op zoek gaan naar een nieuw huis

Dankzij de lage hypotheekrente en de krappe huurmarkt, zijn vooral koopwoningen in trek. Hier kan je lezen waar je als huizenjager zeker op moet letten. Verder brengen we het laatste nieuws over de huizenmarkt en lichten we de ontwikkelingen op de hypotheekmarkt toe

Dit voorjaar op huizenjacht? Drie zaken waar je op moeten letten   
Ga jij op huizenjacht? Dan mag je deze drie belangrijke zaken zeker niet vergeten! 

Actuele renteontwikkelingen 
De onrust op de financiële markten is de laatste weken wat minder geworden. Het gevolg van de onrust was een fors dalende kapitaalmarktrente. Afgelopen week bereikte de rente zelfs het laagste punt sinds april 2015. Wil jij weten wat de actuele rentestanden zijn?

Toename flexwerk en deeltijdbanen 
De Europese Commissie maakt zich zorgen over Nederlandse arbeidsmarkt. De werkloosheid daalde in 2015, maar het aantal langdurig werklozen steeg. En de banen die erbij kwamen, waren vooral tijdelijke contracten en opdrachten voor zelfstandigen. Heb jij ook geen vast contract? De Hypotheekshop kan je wellicht helpen om toch een huis te kopen. 

Check je hypotheekgesprek
In de afgelopen zes maanden hebben 30.000 mensen op de AFM-website de checklist hypotheekgesprek ingevuld. Met deze checklist kan een consument nagaan of het gesprek dat hij met een hypotheekadviseur heeft gehad goed is verlopen en voldeed aan de hypotheekregels. 

Meer mensen vertrekken uit grote stad
In 2015 verhuisden meer mensen uit de grote steden naar een andere plek in Nederland. Vaak was de bestemming een gemeente in de buurt. 

Nederlands energielabel mag van Europa
De Europese Commissie stopt de procedure waarin werd onderzocht of het Nederlandse energielabel voor woningen wel voldoet aan de Europese regels. Het energielabel is verplicht bij verkoop of verhuur. 

 

De Hypotheekshop Harderwijk

Adresgegevens

Markt 9
3841 CE Harderwijk

Telefoon

T. 0341-411988

Openingstijden

Ma 13.00 - 18.00 uur
Di 9.00 - 18.00 uur
Wo 9.00 - 18.00 uur
Do 9.00 - 18.00 uur
Vr 9.00 - 21.00 uur
Za 11.00 - 15.00 uur
Zo Gesloten
Meer info