Nèt genoeg huisjeseigenaren Onze Woudstee willen woonbestemming

Door Harry Schipper - 204 van de 232 eigenaren van recreatiewoningen op De Woudstee in Hierden willen meewerken aan de transformatie van hun vakantiepark tot woonwijkje.

Omgerekend is dat 88%, dus 7% onder het afgesproken minimumpercentage van 95. B en W vinden het toch hoog genoeg en hopen nu dat de raad instemt met de transformatie.

In een voorstel aan de raad laten B en W weten dat 93 procent van de eigenaren op het park Ceintuurbaan meewerkt aan een verandering van vakantiepark naar woonwijk. Op de parken Slenck & Horst en Dennenhoek zijn zelfs alle eigenaren bereid om mee te doen. Daarmee komt het gemiddelde voor alle parken die willen transformeren op 95 procent en da’s dus genoeg, zo redeneren de dagelijkse bestuurders van Harderwijk.

Met de verandering van bestemming worden de recreatiewoningen meer geld waard. Die meerwaarde moeten de eigenaren deels afstorten in een vereveningsfonds. Voor allerlei bijkomende kosten kunnen de parkbewoners een lening krijgen tot tachtig procent van de totale kosten. De bewoners van Onze Woudstee mogen 60.000 euro van de gemeente lenen.

Lees ook:
Voorlopig geen nieuwe bouwactiviteiten op vakantieparken toegestaan
Recreanten Onze Woudstee voelen zich niet gehoord
Niet alle vakantieparken eensgezind in transformatie naar wonen