PvdA Harderwijk wil andere invulling Oude Bieb

Betaalbare woningen voor jonge starters, dat is voor de Partij van de Arbeid de ideale invulling van de oude bibliotheek aan de academiestraat. De partij omarmt het ingediende plan “Thuis bij de Hortus” van ontwikkelaar ValuNed, die hiervoor samenwerkt met een groep betrokken Harderwijkers. (Bekijk de video)

“Door het kiezen voor dit plan, nemen de wachtlijsten voor jongeren echt af,” betoogt fractievoorzitter Wilco Bos, “dit plan biedt 23 goedkope huurwoningen op een fantastische locatie, veel meer dan alle andere ingediende plannen.

Door de betrokkenheid van Harderwijkse maatschappelijke organisaties worden groepen met elkaar verbonden, en is dit meer dan enkel een plan om woningen te ontwikkelen.”

De PvdA vindt ook dat de ontmoetingsruimte die ValuNed op de begane grond heeft gepland een goede invulling is van het gat dat de bibliotheek hier heeft achtergelaten. Daarnaast is dit plan voor de fractie simpelweg de manier om niet alleen te praten over het verkorten van de wachtlijsten, maar echt flinke stappen te zetten. “De Harderwijkse politiek moet nu maar eens laten zien dat de term ‘bouwen, bouwen, bouwen’ ook echt iets betekent!” aldus Wilco Bos. Komende donderdag besluit de gemeenteraad over de invulling van de oude bibliotheek.

Lees ook:
Plan voor bruisend en sociaal ontmoetingscentrum oude bibliotheek Harderwijk
Strijd om nieuwbouw oude bieb nog niet gestreden
Raad mag kiezen uit plannen locatie oude bibliotheek Harderwijk
Visiedocument Academiestraat daagt partijen uit met plannen te komen