Bezwaren SGP houden Zandtovenaar niet tegen

Door Petronella van het Goor - De zorgen die de SGP heeft over het evenement Kerst met de Zandtovenaar, dat op woensdag 11 december op de Vischmarkt wordt opgenomen, heeft ook geleid tot vragen aan het college van burgemeester en wethouders. 

Volgens de christelijke partij strekt een dergelijk evenement niet tot eer van God en zou de tere boodschap van het kerstverhaal niet moeten worden ingezet om de stad te promoten.

De SGP stelt dat de showopvoering niet strekt tot de eer van God en zelfs strijdig is met de geboden. Het college zegt het standpunt van de SGP hierin te respecteren, maar zegt ook dat er door mensen (onder wie ook christenen) verschillend gedacht wordt over of Gods eer bij zo’n evenement in het geding is en dat de gemeente daar, als overheid, geen mening over heeft.

Het antwoord op de vraag die de SGP opwerpt, over of de gemeente wel actief dergelijke evenementen moet organiseren of faciliteren, is kort. “Gelet op de promotie van de stad Harderwijk hebben wij besloten om wel een faciliterende rol te hebben bij dit evenement.”

Lees ook:
Zandtovenaar ‘schildert’ kerstverhaal op de Vischmarkt
Bekijk de video:
SGP stelt vragen over de zandtovenaar