Het blijft hobbelen en bobbelen op de Harderwijkse fietspaden

Ooit deed de gemeente Harderwijk mee in de landelijke competitie om dé fietsstad van Nederland te worden. Ook het huidige college ziet graag dat onze inwoners de fiets pakken maar de voorzieningen voor fietsers zijn achter gebleven en de kwaliteit van fietspaden is nu minder dan destijds.

Door middel van schriftelijke vragen heeft CDA Harderwijk/Hierden de afgelopen jaren al vaker aandacht gevraagd voor de veiligheid en kwaliteit van fietspaden

Dat heeft geresulteerd in een verbetering van het fietspad langs de Stadswei en verlichting langs het fietspad van de Strokelweg. Ook zijn overbodige paaltjes in het fietspad weggehaald en zijn markeringen aangebracht bij noodzakelijke paaltjes zodat ze beter opvallen.
 
Dat betekent niet dat er op het gebied van fietspaden niets meer te verbeteren valt. Integendeel! Het CDA heeft opnieuw vragen gesteld want als we een echte fietsstad willen zijn kan er nog wel wat verbeterd worden. Veel gebruikte fietspaden zoals langs de Zuiderzeestraatweg en de Parallelweg zijn van slechte kwaliteit. Veel scheuren, hobbels en bobbels.

Ook voor de recreatieve fietspaden in het Harderwijkse deel van het Leuvenumse bos vragen ze aandacht. Daar is in het verleden nooit aandacht aan besteed maar ze zijn veel te smal voor het huidige fietsgebruik. “Wanneer je daar tegenliggers treft ontstaan er gevaarlijke situaties” aldus Gerdien Morren van het CDA.
 
Het CDA Harderwijk/Hierden ziet graag dat het college niet alleen zegt een fietsstad te willen zijn maar daar dan ook mee aan de slag blijft. Ze vragen aan het college wat mogelijk is en of de provincie Gelderland ook aan kan bijdragen.

Fietspad Strokelweg Harderwijk