Wuestman is al 150 jaar een begrip in Harderwijk: 'Wuestman is anders dan je denkt'

Het familiebedrijf Wuestman bestaat 1 oktober 150 jaar en is uitgeroeid tot een echt begrip in Harderwijk. "Sommige inwoners van Harderwijk zullen ons misschien kennen van de kantoorartikelen, maar wij bieden veel meer dan dat: Wuestman zorgt voor een aangename werkomgeving, wat je werkgeluk zou kunnen noemen".

Directieleden Stéphan van der Spruit en Arthur Noordermeer vertellen wat Wuestman allemaal te bieden heeft.

'Wuestman heeft vier specialismen'

"Het begon allemaal, 150 jaar geleden, aan de Wolleweverstraat in de binnenstad van Harderwijk”, vertelt Noordermeer. Wuestman was toen een boekhandel, en groeide jaren later uit tot een leverancier van kantoorartikelen. Anno 2020 zijn wij veel meer dan dat geworden. Wuestman kun je nu onderverdelen in vier afdelingen: Projectinrichting, Audiovisueel, Document Solutions en Office Supplies".

De directie van Wuestman bestaat uit Ruurd Wuestman (53), Arthur Noordermeer (51) Stéphan van der Spruit (42), en Peter van Dillen (48). Wuestman heeft een team van 40 medewerkers.

'Wij zijn ons continu aan het ontwikkelen'

Noordermeer: "Bij Wuestman zijn wij continu bezig met ons te ontwikkelen, maar in het jaar 2000 is het bedrijf sterk veranderd. Wij gingen toen van de kantoorvakhandel op de hoek, waar je je office supplies haalde, naar een organisatie die echt grote projecten uitrolt in het land. Dat deden we vroeger niet, daar was geen sprake van. Nadat wij in 2015 zijn gefuseerd met DND Projectinrichting is het bedrijf completer geworden".Stéphan van der Spruit was directeur van DND Projectinrichting. "Het specialisme dat Stéphan met zijn team in de projectstoffering heeft, wordt nu ingezet om het totaalpakket van Wuestman te versterken. Het team van Wuestman groeide ook na de fusie, we gingen van circa 25 naar 40 mensen", vertelt Noordermeer.

'Werkgeluk staat centraal bij Wuestman'

"Wij willen graag doorlopend meeveranderen met onze klanten, daarom hebben wij ons afgevraagd wat wij nu écht kunnen betekenen voor de klant, maar ook voor onze medewerkers. Bij Wuestman zorgen wij voor een prettige werkomgeving voor onze klanten. Dit kunnen wij samenvatten in het woord werkgeluk".

"Een prettige werkomgeving, ofwel werkgeluk, zit hem in allerlei dingen: Dat kan bijvoorbeeld zijn dat je audiovisuele voorzieningen goed werken, dat je goed kunt vergaderen of dat je kantoor een echt imago-instrument voor je is. De uitstraling van een kantoor of werkomgeving zorgt namelijk voor een goede eerste indruk bij jouw klant. Een professionele werkomgeving heeft daarom invloed op het geluk van de werknemers en de bedrijfsresultaten. Wanneer je geluk uitstraalt, dan werkt dat ook terug".

'De mensen die hier werken maken Wuestman een sterk bedrijf'

Van der Spruit: "Wij hebben een team van betrokken mensen. Deze mensen maken Wuestman een sterk bedrijf", vertelt van der Spruit. "Intern doen we dan ook veel aan het werkgeluk door goed te zorgen voor onze medewerkers. Wij zorgen onder andere voor goede werkplekken met veel werkcomfort en een goede ergonomie. Als de medewerkers gelukkig zijn, dan straal je dit ook uit naar de klant".

'Goede relatie met de klant versterkt het werkgeluk'

Hoe vertaalt werkgeluk zich door naar de klant? Volgens Van der Spruit gebeurt dit op de volgende manier: "We willen de klant eerst leren kennen. We willen weten waar de klant mee bezig is en waar zijn uitdagingen in zitten. Van daaruit werken we met werkgeluksfactoren. Bepalen, inschatten, waar heeft de klant het meeste behoefte aan. Wat wij aanbieden is dan ook echt het beste voor de klant".

Toekomst Wuestman

"Alles rondom werken is aan het veranderen", aldus Noordermeer. "Dit betekent ook voor Wuestman dat wij weten wat er verandert en wat de laatste trends zijn. Bedrijven willen van ons weten hoe zij het beste kunnen werken of wat de beste werkruimtes of overlegruimtes zijn. In de toekomst blijven wij voor onze klanten oplossingsgericht denken. Zo was er vroeger was de kleinere kantoorruimte een trend, nu zie je dat er veel behoefte is aan flexplekken. Van projectinrichting tot audiovisuele oplossingen, we blijven innoveren".

'Kom gerust eens kijken'

Noordermeer: "Kom gerust eens langs bij Wuestman en beleef wat wij allemaal doen. Wuestman is anders dan je denkt. Dit laat zich lastig uitleggen, dit moet je ervaren. We zouden de Harderwijkers uit willen nodigen om eens een kijkje te nemen bij Wuestman. Bezoek de showroom en kom in contact met onze mensen. Vraag naar onze wifi-code en probeer onze oplossingen maar. Onze Hanze Koffie staat voor je klaar".

Stephan Spruit Wuestman Harderwijk
Directie Stéphan van der Spruit

Ruurd Wuestman
Directie Ruurd Wuestman

Arthur Noordermeer directie Wuestman
Directie Arthur Noordermeer

Burgemeester Harm Jan van Schaik
Burgemeester Harm-Jan van Schaik

Proosten op 150 jarig jubileum Wuestman Harderwijk
Proosten op 150 jarig jubileum

Deze middag werden een aan waardecheque's uitgereikt aan goede doelen

Christ's Hope Nederland
Christ's Hope Nederland
ZOA Nederland
ZOA Nederland

Stichting Timon
Stichting Timon