Wie wordt de nieuwe juniorstadsdichter van Harderwijk?

Stichting Stadsdichter Harderwijk is in samenwerking met Bibliotheek Noordwest Veluwe op zoek naar een opvolg(st)er voor juniorstadsdichter Naomi Ramaker.

Zij is sinds 2016 de 1e juniorstadsdichter van Harderwijk, maar na vier jaar is het tijd voor een nieuwe kandidaat!

Daarom roepen de stichting en de Bibliotheek alle kinderen in groep 7 of 8 van de basisschool, en wonend in de gemeente Harderwijk, op om zich als kandidaat aan te melden.

Aanmelden
Ben of ken je een kind dat de nieuwe juniorstadsdichter wil worden? Kandidaten kunnen zich aanmelden door uiterlijk woensdag 26 februari twee zelfgemaakte gedichten te mailen naar anneke.degraaf@bibliotheeknwveluwe.nl. In ieder geval één van deze gedichten moet over Harderwijk gaan, of over een typisch Harderwijks onderwerp.

Op vrijdagmiddag 28 februari vanaf 14.00 uur krijgen alle kandidaten de kans om zijn of haar gedichten in de raadzaal van het gemeentehuis in Harderwijk te presenteren. Diezelfde middag maakt de jury bekend wie de nieuwe juniorstadsdichter gaat worden!

Programma
Om kinderen te helpen bij het maken en presenteren van hun gedichten is er op maandagmiddag 24 februari een speciaal programma in de raadzaal van het gemeentehuis. Dit programma bestaat uit drie onderdelen.

Van 14.00 tot 14.30 uur is er een interview met de huidige Stadsdichter, Henk Ruiter, en met de huidige juniorstadsdichter Naomi Ramaker. Zij gaan vertellen hoe het is om (junior)stadsdichter te zijn en wat er zo leuk aan is.

Van 14.30 tot 16.00 uur geeft Jos Kunne, in 2009 Stadsdichter Harderwijk, een workshop ‘Stads- en andere gedichten maken’. Hij vertelt hoe je een gedicht (beter) kunt maken en wat er bij komt kijken om een speciaal stadsgedicht te maken.

Van 16.00 tot 16.45 uur geeft Bert Vermaas, bestuurslid van Stichting Stadsdichter Harderwijk, een workshop ‘Gedichten presenteren’. Hij vertelt waar je allemaal op kunt letten als je een gedicht gaat presenteren.

Het programma op zowel 24 februari als 28 februari is openbaar, dus voor iedereen toegankelijk. Ook als kinderen zich niet kandidaat willen stellen zijn zij welkom: op 24 februari als workshopdeelnemer en/of op 28 februari als supporter. De toegang is gratis. Het is niet noodzakelijk om één of meerdere programmaonderdelen op 24 februari te volgen. Natuurlijk zijn alle andere geïnteresseerden op 24 februari ook van harte welkom!