Wanhopige jonge mensen melden zich bij het CDA vanwege toewijzingsregels nieuwbouwwoningen Harderweide

Campagne nieuws - De CDA-fractie krijgt van potentiële kopers, veelal wanhopige jonge mensen, vragen over de huidige toewijzingsregels van een nieuwbouwkoopwoning in Harderweide.

Belangstellenden voor een nieuwbouwkoopwoning of bouwkavel in Harderwijk kunnen zich inschrijven bij de gemeente

Hoe langer je ingeschreven staat, hoe meer opgebouwde punten. Het CDA heeft voor de toewijzingsregels vijf jaar geleden ook al vragen gesteld, ontwikkelaars, zo bleek, hanteerden eigen toewijzingsregels.
 
Destijds zijn voor de ontwikkelgebieden Harderweide 2 en Waterfront nieuwe afspraken gemaakt. Met name met consortium BPD en Slokker zijn afwijkende afspraken gemaakt voor Harderweide 2 voor een beperkte duur van vijf jaar. Over de toen gemaakte afspraken wil het CDA Harderwijk-Hierden dat het college nieuwe afspraken maakt. “Het kan toch niet zo zijn dat lang ingeschrevenen nauwelijks kans maken op een nieuwbouwkoopwoning in Harderweide 2 omdat de termijn van vijf jaar straks verstreken is”, aldus raadsleden Ida Stoevelaar en Gerdien Morren.
 
Daarom vraagt het CDA aan het College van burgemeester en wethouders om opnieuw in overleg gaan met BPD en Slokker voor aanpassing van de afspraken.
 
Het CDA heeft zich altijd ingezet voor nieuwe woningen in Harderwijk en Hierden. Wij vinden het belangrijk dat iedereen kan wonen in onze gemeente. In ons verkiezingsprogramma hebben we staan dat Harderwijkers en Hierdenaren voorrang moeten krijgen op onze woningmarkt. Ook willen wij de kans voor jongeren verhogen door middel van een groter percentage via loting. Belangrijk uitgangspunt voor het CDA is dat we de balans tussen de te bouwen woningen en de leefbaarheid van de omgeving meenemen.