VVD Harderwijk Hierden wil korting op OZB en verlaging afvalstoffenheffing

‘Het nieuwe college smijt met geld voor visies en onderzoeken, maar komt voor 2023 niet met concrete ideeën de woonlasten nú voor inwoners en ondernemers te drukken. Sterker nog; de woonlasten stijgen! 

Onbegrijpelijk in een periode waarin zoveel  mensen moeite hebben de rekeningen te betalen.’ aldus fractievoorzitter Menno Doppenberg

De VVD Harderwijk-Hierden komt bij de begroting van 2023 daarom met een voorstel om korting op de OZB te bedingen en daarnaast de afvalstoffenheffing niet hoger te laten uitvallen dan in 2022. Daarnaast wil de VVD de precariobelasting voor verenigingen voor 2022 compenseren, en per 2023 laten vervallen.

De VVD komt met deze voorstellen naar aanleiding van de begroting voor 2023, de eerste begroting van het nieuwe college. Dat het nieuwe college nu niks doet om de koopkracht voor inwoners te verbeteren, bevestigd voor de VVD dat het de juiste keuze is geweest niet mee te willen doen aan dit college dat de lasten voor inwoners juist verzwaard.

Daarnaast zal de VVD met een voorstel komen de afvalstoffenheffing in 2023 niet te laten stijgen. Het nieuwe college beloofde juist dat inwoners minder aan afval zouden gaan betalen door PMD vooraf te kunnen scheiden.  Er is nu én geen pilot én inwoners gaan in 2023 méér betalen voor hun afval. Dat is niet uit te leggen aan de kiezer aldus Doppenberg en dat willen we rechtzetten.