VVD Harderwijk Hierden wil duidelijkheid voor bewoners rondom AZC Harderwijk

De VVD Harderwijk Hierden heeft 7 februari schriftelijke vragen aan het college van B&W gesteld over de plaatsing van statushouders  in Harderwijk. 

Gisteren is middels een persbericht van de gemeente Harderwijk bekend geworden dat de gemeente Harderwijk moeite heeft met het tempo van plaatsten van de aan haar toegewezen statushouders.

De gemeente onderzoekt de mogelijkheden voor tijdelijke plaatsing van 36 statushouders tot het moment dat begonnen kan worden met de pop-up wijk op het voormalige Struik terrein. Daarnaast werpt de gemeente Harderwijk zich in principe op om toegewezen statushouders aan Ermelo en Putten in de gemeente Harderwijk te willen onderbrengen.

De gemeente Harderwijk onderzoekt daarvoor het Struik terrein en het AZC in Harderwijk.

De VVD Harderwijk Hierden wil graag van het college van B&W weten wat er waar is van het overnemen van extra statushouders die toegewezen zijn aan Ermelo en Putten. Daarnaast wil de VVD Harderwijk Hierden graag weten hoe er met de omgeving van het AZC in Harderwijk overleg is geweest over de mogelijke plaatsing van statushouders. Voor hen heeft dit impact op un leefomgeving. Verder wil de VVD graag inzicht in de financiële consequenties voor de gemeente, de effect op de bezetting van het AZC door asielzoekers en uiteindelijke ontwikkeling van het Struik terrein.

De VVD Harderwijk Hierden ziet het huisvesten van statushouders verdeeld over Harderwijk. Een goede verdeling van statushouders is belangrijk voor integratie in de wijken en daarmee in onze samenleving. We nemen als gemeente hierin onze verantwoordelijkheid en gunnen iedereen een toekomst. Wat betreft de VVD Harderwijk Hierden doen we dat niet alleen in Harderwijk maar in heel  Nederland, en daarmee ook in Ermelo en Putten.