VVD Harderwijk-Hierden krijgt steun bij voornemen tot verruimen bedrijvigheid aan huis.

De VVD Harderwijk-Hierden heeft met een aangepast voorstel voor het vaststellen van het bestemmingsplan Buitengebied ingezet om de mogelijkheden voor bedrijvigheid aan huis te verruimen.

Dit voornemen is in de raadsvergadering van 30 april jl. samen met Gemeentebelang en CDA ingebracht en uiteindelijk aangenomen met verdere steun van de Stadspartij Harderwijk Anders, CU en D66.

Woordvoerder en initiatiefnemer Peter de Groot van de VVD Harderwijk-Hierden geeft aan dat dit een uitgelezen kans was om de mogelijkheden voor ondernemen in dit gebied beter mogelijk te maken. Binnen het gebied, wat grofweg het gebied tussen Hierden en Harderwijk, het eenden gebied en oostelijk deel achter het oude kazerne terrein bevat, is het haast onmogelijk om nieuwe woningen toe te voegen. Daarom is volgens de VVD het behoud van de woningkwaliteit in het gebied van belang. Met dit amendement zorgen we ervoor dat een nog breder publiek aangesproken wordt om zich in het gebied te vestigen, iets wat gezien de woningen in dit gebied vaak een aanzienlijke investering vergt. Juist door aan huis het ondernemen te stimuleren is het voor ondernemers interessanter om te investeren.

In het bestemmingplan mag bedrijvigheid aan huis plaats vinden, mits dit binnen 40% van het bruto vloeroppervlak of maximaal 75m2 blijft. In het voorstel en uiteindelijk vastgestelde wijziging is deze maximale grote van 75m2 nu verruimt naar 150m2. Hiermee is voor een grotere woning of huis met een opstal een grotere bedrijfsoppervlakte toegestaan. De VVD Harderwijk-Hierden is blij met de steun en uitkomst waarbij ondernemers meer ruimte krijgen waarin ze goed zijn: ondernemen!