VVD Harderwijk-Hierden is voor afschaffing hondenbelasting

Als het aan de VVD Harderwijk-Hierden ligt schaft de gemeente op korte termijn de hondenbelasting af. Dat was de voornaamste boodschap van de partij tijdens het in de raad gevoerde debat over het hondenbeleid van 8 juli jl.

Het college stelt voor om twee jaar na invoering van het nieuwe hondenbeleid te meten of het beleid positief uitgewerkt heeft en op dat moment de hondenbelasting geheel of gedeeltelijk te laten vervallen

De VVD laat deze koppeling graag los omdat de partij het in de basis niet eens is met het heffen van hondenbelasting, zo bepleitte Noha Lammerts van Bueren namens de partij. Zij zullen dan ook bij de eerstvolgende raadsvergadering met een voorstel tot afschaffing komen.
 
Over het nieuwe hondenbeleid zelf is de partij overigens wel enthousiast. De uitlaatrennen en losloopgebieden staan duidelijk aangegeven en de hondenstranden zijn al een groot succes gebleken. Deregulering en overzicht waren hard nodig en de VVD is ervan overtuigd dat dit de helderheid brengt waaraan onder veel inwoners behoefte bestaat.  Binnenkort komt dit beleid zes weken ter inzage te liggen en kan iedereen hier een mening over geven.