VVD Harderwijk Hierden heeft haar bedenkingen bij het kerstgeschenk van de gemeente

Dit jaar heeft de gemeente Harderwijk gekozen voor iets anders als kerstgeschenk. Maar over de manier van besteden heeft de VVD Harderwijk Hierden haar bedenkingen. 

Het is goed gebruik dat een bedrijf of organisatie rond de Kerst haar werknemers trakteert op een eindejaarsgeschenk en een gezellig samenzijn, zo ook de Gemeente Harderwijk.  De afgelopen jaren was de gemeente deelnemer aan de kerstmarkt in het Dolfinarium. Een mooi initiatief waarbij veelal lokale ondernemers aan meedoen.


De VVD fractie begrijpt dat het na een aantal jaren van deelname wellicht tijd is voor eens iets anders.

Echter verbaast het de VVD fractie dat dit jaar gekozen is voor een kerstgeschenk dat online besteedt zal worden en daarnaast een kerstfeest voor het personeel dat gevierd wordt in de Gemeente Dronten.
 
Wat de VVD fractie betreft zijn dit soort uitgaven bij uitstek geschikt om lokaal te besteden.  Naast de feitelijke investering bij  lokale ondernemers gaat er ook een symbolische impuls vanuit. Wij hebben als gemeenteraad de afgelopen maanden meerdere malen gesproken over het versterken van de lokale.

Dit is de ideale gelegenheid voor de gemeente om ook haar feitelijke en symbolische steentje bij te dragen en Harderwijkse ondernemers te steunen.

 
Gezien het bovenstaande heeft de VVD fractie de volgende vragen:
 
  1. Wat is de reden geweest om dit jaar de bovengenoemde uitgaven niet lokaal te besteden?
  2.  Heeft bij deze afweging het aspect van het ondersteunen van lokale ondernemers een rol gespeeld?
  3.  Is het college het met de VVD fractie eens dat er naast de feitelijke ook een symbolische waarde uitgaat van deze uitgaven?
  4.  Hoe is het beleid binnen de gemeente om inkopen waar mogelijk binnen de gemeente te doen om zo lokale ondernemers te ondersteunen?